Δείτε πόσο «καθαρά» είναι τα αυτοκίνητα Suzuki

Οι εκπομπές ρύπων των μοντέλων Suzuki σε πραγματικές συνθήκες

Δείτε πόσο «καθαρά» είναι τα αυτοκίνητα Suzuki

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα OBFCM, τα οποία αποτυπώνουν τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων σε πραγματικές συνθήκες και τις συγκρίνουν με τις εκπομπές CO2 που προκύπτουν από την επίσημη διαδικασία μέτρησης WLTP. Τα Suzuki μοντέλα έχουν τη χαμηλότερη απόκλιση σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με μελέτες, ο τομέας των οδικών μεταφορών φέρει την ευθύνη για περίπου το ένα πέμπτο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αναλύοντας τις συγκεκριμένες εκπομπές ρύπων, τα ελαφρά οχήματα (επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά εμπορικά οχήματα) ευθύνονται για περίπου το 70% του συνόλου.

Δείτε πόσο «καθαρά» είναι τα αυτοκίνητα Suzuki

Οι νέες διαδικασίες μέτρησης ρύπων, που ξεκίνησαν το 2017 με το WLTP,  όπου αυτοκίνητα εφοδιάζονται με συσκευές μέτρησης σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων βάσει OBFCM η διαφορά μεταξύ των εκπομπών CO2 σε πραγματικές συνθήκες κίνησης και των εκπομπών CO2 σύμφωνα με το WLTP για τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από την Suzuki Motor Corporation ήταν η μικρότερη μεταξύ των αυτοκινήτων με κινητήρα βενζίνης εσωτερικής καύσης,

Το αναφερόμενο έγγραφο βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2021 και αποτυπώνουν το αποτέλεσμα των μετρήσεων του 2,5% των αυτοκινήτων της Suzuki εκ του συνόλου των πωλήσεών της (ταξινομήσεις 2021).Να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος για τα αυτοκίνητα βενζίνης είναι 23,7%, ενώ η Suzuki Motor Corporation έχει τη χαμηλότερη απόκλιση, 9,43%. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top