Η εξέλιξη των ελαστικών Pirelli σε μια δύσκολη πίστα

Η Formula 1 πηγαίνει την Άνοιξη στην Ιαπωνία

Η Formula 1 πηγαίνει την Άνοιξη στην Ιαπωνία

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ιαπωνία έξι μήνες μετά την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα. Φέτος, το Ιαπωνικό Grand Prix πραγματοποιείται Απρίλιο για πρώτη φορά στην ιστορία του: Μέχρι και πέρυσι ο αγώνας ήταν πάντα στο πρόγραμμα, στο δεύτερο μέρος της σεζόν, Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Ως αποτέλεσμα, η Σουζούκα έχει αναδείξει συχνά πρωταθλητές – τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές. Αυτό συνέβη και τα τελευταία δυο χρόνια: το 2022, ο Max Verstappen σφράγισε τον δεύτερο τίτλο του σ’ αυτή την πίστα, ενώ πέρυσι η Red Bull εξασφάλισε τη διατήρηση του τίτλου των κατασκευαστών.

Η συνήθης στρατηγική αγώνα, είναι αυτή των δυο αλλαγών, λόγω της ενέργειας που μεταφέρεται από τα ελαστικά και της πίεσης στην οποία, αυτά υπόκεινται. Ωστόσο, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να δώσουν τη δυνατότητα και για στρατηγική μιας αλλαγής ειδικά στους οδηγούς που είναι ευγενικοί με τα ελαστικά τους. Από την άλλη πλευρά, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να δυσκολέψουν τη διατήρηση των ελαστικών στο σωστό παράθυρο λειτουργίας, ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο εξόδου από τα πιτ.

Μετά το Ιαπωνικό Grand Prix θα πραγματοποιηθούν δύο ημέρες δοκιμών εξέλιξης των ελαστικών Pirelli - Τρίτη 9 Απριλίου και Τετάρτη 10 Απριλίου – με τις ομάδες Stake F1 Team Kick Sauber και Visa Cash App RB. Αντικείμενο η δοκιμή σκελετών και γομών για την επόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 37 Ιαπωνικά Grand Prix, τα 33 από αυτά έχουν διεξαχθεί στη Σουζούκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top