Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Ανανέωση και...«χορταστικά» φθηνά χιλιόμετρα  

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Το Clio αποτελεί ένα best  seller για την Renault καθώς από την πρώτη ημέρα που πάτησε στους Ευρωπαικούς δρόμους σημείωσε 16 εκατομμύρια πωλήσεις. Όμως όσο πετυχημένο και αν είναι ένα μοντέλο χρειάζεται ένα πουσάρισμα για να κρατήσει ψηλά την θέση του στην αγορά. Τo Clio ανανεώθηκε εμφανισιακά και ουσιαστικά αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault.

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Ο κύριος Χρήστος Σκιρδής υπεύθυνος δημοσιών σχέσων της ελληνικής αντιπροσωπείας μας έδωσε για δοκιμή το ανανεωμένο Renault Clio στην έκδοση 1.0 TCe LPG με το διπλό καύσιμο βενζίνη και LPG με εργοστασιακή τοποθέτηση που εγγυάται για την άψογη λειτουργία του. Διεκδικεί μάλιστα όπως θα δείτε ρεκόρ αυτονομίας που ξεπερνά τα 1000 χλιόμετρα με χαμηλό κόστος κατανάλωσης καυσίμου.

Τα φωτιστικά σώματα του ανανεωμένου Renault Clio 1.0 TCe LPG
Οι εμφανισιακές αλλαγές στο Clio είναι εντυπωσιακές τουλάχιστον στο μπροστινό μέρος.Υπάρχει νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας με νέα φωτιστική υπογραφή με προβολείς LED Pure Vision και με τα λεπτά full-LED φωτιστικά σώματα, τα οποία περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις και σχηματοποιούν μέρος του ρόμβου της Renault. Ταυτότητα η οποία θα υιοθετηθεί στο μέλλον από όλα τα μοντέλα της Renault .

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Η υπόλοιπη κορμοστασιά παραμένει η ίδια με τις μυώδεις γραμμές και τις κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες να δίνουν την εντύπωση δίθυρου αυτοκινήτου.Τα νικελένια φιλέτα στις πόρτες δίνουν έναν τόνο πολυτέλειας

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Αλλαγές έχουμε και στους προφυλακτήρες, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα νέα διαυγή φωτιστικά σώματα. Τα φωτεινά μέρη στις άκρες των πίσω φωτιστικών σωμάτων, συμβαδίζουν με την αισθητική ταυτότητα των εμπρός.  

Το εσωτερικό του νέου  Renault Clio 1.0 TCe LPG
Στο εσωτερικό τονίζεται η υψηλή ποιότητα κατασκευής έχοντας ως πρωταγωνιστή τον οικολογικό χαρακτήρα. Μιλάμε για τις νέες ταπετσαρίες στα αναπαυτικά καθίσματα και στο ταμπλό και τα πλαστικά που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι  χώροι επιβατών του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG

Τα υφάσματα είναι κατασκευασμένα από 60% ίνες TENCEL, μια βιολογική σύνθεση κυτταρικών ινών που κατασκευάζεται από τον Όμιλο Lenzing. Οι χώροι για τους επιβάτες παραμένουν αναλλοίωτοι και χαρακτηρίζονται άνετοι για την κατηγορία .

Ο χώρος αποσκευών του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG

Για τις αποσκευές των επιβατών υπάρχουν διαθέσιμα 391 λίτρα,έως 1.069 λίτρα με αναδίπλωση καθισμάτων, σαφώς λιγότερα των βενζινοκίνητων εκδόσεων αλλά αυτό οφείλεται στην υπάρξη της κυκλικής δεξαμενής LPG των 32 λίτρων που βρίσκεται στο χώρο της ρεζέρβας. (39 λίτρα είναι το ντεπόζιτο βενζίνης) 

Το εσωτερικό του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG
Οι νέες υπηρεσίες και η κορυφαίου επιπέδου συνδεσιμότητα κάνουν το νέο Clio ακόμα πιο διαισθητικό στη χρήση του. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών.

Το ΄συστημα Multi-Sense του νέου  Renault Clio 1.0 TCe LPG

Η κεντρική κάθετη οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE.  

Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG

Μέσω της κεντρικής οθόνης μπορείς να μπείς στα 20 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, παρκάρισμα και ασφάλεια.

Η κάμερα οπισθοπορείας του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG

Στα βασικά περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση οδήγησης (Active Driver Assist), η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών.

Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG

Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, κατατάσσει το νέο Clio μεταξύ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων στην κατηγορία του. Υπάρχει επίσης πλήρης συνδεσιμότητα με Android Auto και Apple CarPlay,  μέσω του συστήματος  πολυμέσων Renault Easy Link. το οποίο παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της προληπτικής συντήρησης, και του infotainment. Επιπλέον υπάρχει προηγμένο ηχοσύστημα της BOSE καθώς και κρυφός φωτισμός με οκτώ διαφορετικές αποχρώσεις. 

Ο κινητήρας διπλού καυσίμου του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG
Στην «καρδιά» του νέου  Clio  βρίσκεται ο 3κύλινδρος υπερτροφοδτούμενος 1.0  TCe  LPG, ο οποίος «καίει» βενζίνη και LPG. όπως είπαμε  με το σύστημα υγραεριοκίνησης να είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής .Έτσι μπορεί να  αντέξει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στο θάλαμο καύσης και τις ξηρότερες συνθήκες που επικρατούν στις έδρες των βαλβίδων.Αυτό το σύστημα διπλού καυσίμου βελτιώνει την απόδοση, ενώ μειώνει την κατανάλωση και περιορίζει τις εκπομπές του CO2 (8% λιγότερο CO2 από έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης). Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 χλμ.συνολικά.  

Ο διακόπτης LPG του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG
Ο τρικύλινδρος τουρμπάτος βενζινοκινητήρας  διπλού καυσίμου ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες του ομίλου  και αποδίδει 100 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. με 170 Nm ροπής στις 2.750 σ.α.λ.Το αυτοκίνητο ξεκινάει  με βενζίνη και στην συνέχεια οι αισθητήρες του συστήματος δίνουν αυτόματα εντολή και το καύσιμο αλλάζει σε LPG.

H αυτονομία του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG

Να σημειώσουμε εδώ ότι  το πιο σημαντικό είναι  ότι η αλλαγή από βενζίνη σε LPG γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνεις  με τη συνολική λειτουργία του κινητήρα να είναι ραφιναρισμένη. Βέβαια η μετάβαση από υγραέριο σε βενζίνη πέρα από την αυτόματη λειτουργία όταν αδειάσει ένα από τα δυο ντεπόζιτα, γίνεται όποτε θέλεις  μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται χαμηλά στην αριστερά πλευρά του ταμπλό. Η πληρότητα του LPG γίνεται εμφανής με τα  μικροσκοπικά φωτάκια led που βρίσκονται σε τοξοειδή διάταξη.

Τα προγράμματα οδήγησης του νέου Renault Clio 1.0 TCe LPG

Στην διάθεση μας είχαμε τρία  προγράμματα οδήγησης τα Eco, My Sense και Sport τα οποία διαμορφώνουν ανάλογα την απόκριση του γκαζιού, το βάρος του τιμονιού, και την λειτουργία κλιματισμού. Συμπαραστάτης του υπερτροφοδοτούμενου  βενζινοκινητήρα είναι το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ταιριάζει «γάντι» με τα  χαρακτηριστικά λειτουργίας του διπλού καυσίμου. Έχει  θετικό κούμπωμα με σχετικά μικρές διαδρομές στον λεβιέ.

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Το μοτέρ στην πράξη είναι εύστροφο, με πολτισμένο χαρακτήρα και γεμίζει από χαμηλά Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικότατες με την επιλογή του προγράμματος Sport καθώς ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα  με το υγραέριο και σε 12,5 δευτερόλεπτα όταν κινείται με την βενζίνη. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 174 χλμ./ώρα.

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Η αυτονομία κυμαίνεται στα 1000-1100 χλμ.ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείς και την επιλογή Εco στο πρόγραμμα οδήγησης. Η μέση κατανάλωση κυμάνθηκε στα 6,8 λίτρα /100χλμ. βενζίνη ή 8,2 λίτρα /100χλμ. με υγραέριο. Σημειώστε βέβαια ότι η τιμή του υγραερίου είναι σαφώς φθηνότερη από την βενζίνη.

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG
Το Renault Clio 1.0 TCe LPG στον δρόμο είναι ευκολοοδήγητο, ευέλικτο και ασφαλές. ΟΙ Γάλλοιι μηχανικοί σέταραν με έξυπνο τρόπο τις αναρτήσεις που διαθέτουν Γόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης και ημιάκαμπτο άξονα πίσω . Με το σύστημα διεύθυνσης να έχει πολύ καλή πληροφόρηση μπορείς να κινηθείς με γρήγορους ρυθμούς , με τις κλίσεις στις στροφές να είναι μειωμένες.  

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Την ίδια στιγμή η ομπρέλλα των ηλεκτρονικών συστημάτωμν ασφαλείας μεταξύ των οποίων είναι το αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την οδική συμπεριφπορά του αυτοκινήτου. Τα φρένα αν και εχόυν ταμπούρα πίσω αποδείχθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά.  

Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe LPG

Το νέο Renault Clio με το ελληνικό όνομα προσφέρει «χορταστικά» χιλιόμετρα ,έχει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας , είναι ετοιμοπαράδοτο και για να το αποκτήσετε χρειάζεστε για την  έκδοση New Clio Techno TCe 100 LPG: 23.680 ευρώ , με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο συνοδεύεται με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια. Τι άλλο να ζητήσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top