Τώρα το Volvo σας προειδοποιεί για ατύχημα

Το σύστημα προειδοποίησης για ατυχήματα στην πορεία

Το σύστημα προειδοποίησης της Volvo για ατυχήματα στην πορεία

Οδηγείτε σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές. Είναι αδύνατον να δείτε πέρα από τη μικρή ευθεία μπροστά σας. Ξαφνικά, το Volvo σας σας προειδοποιεί: λίγο πιο κάτω έχει συμβεί ατύχημα. Καθώς επιβραδύνετε ήρεμα και παίρνετε την επόμενη στροφή, βλέπετε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα σας. Χάρη στην προειδοποίηση, ήσασταν προετοιμασμένοι και μπορέσατε να αντιδράσετε έγκαιρα. 

Με το νέο Accident Ahead Alert (Προειδοποίηση για Ατυχήματα στην Πορεία), εισάγεται iακόμη μία πρωτοποριακή λειτουργία στην τεχνολογία Connected Safety για τα αυτοκίνητα Volvo: για πρώτη φορά, τα αυτοκίνητα μπορούν να προειδοποιούν τους οδηγούς για ατυχήματα που συμβαίνουν στην πορεία τους, χρησιμοποιώντας απευθείας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από ένα σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας. 

Το σύστημα προειδοποίησης της Volvo για ατυχήματα στην πορεία

Με στόχο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται από ένα ατύχημα στην πορεία τους, η λειτουργία σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί αμέσως τον οδηγό για ένα τροχαίο ατύχημα σε απόσταση έως και λίγων εκατοντάδων μέτρων μπροστά του. Τα δεδομένα για την τοποθεσία παρέχονται από τις εθνικές αρχές που έχουν την ευθύνη της κυκλοφορίας και από συμβατά αυτοκίνητα, ξεκινώντας από άλλα αυτοκίνητα Volvo. 

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volvo είναι εύκολο να συνεισφέρουν στην οδική ασφάλεια επιλέγοντας να κοινοποιούν δεδομένα: Η ενεργοποίηση γίνεται εύκολα, μέσω της επιλογής «Connected Safety» από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο θα μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό για ένα ατύχημα που έχει συμβεί μπροστά του, χρησιμοποιώντας τα φώτα αλάρμ στο ταμπλό και, εάν υπάρχει, το head-up display. Οι οδηγοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες θα κοινοποιούνται σε άλλα αυτοκίνητα και ότι τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητό τους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top