Πότε έρχεται το νέο Ford Transit Connect

Τώρα και με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης

Πότε έρχεται το νέο Ford Transit Connect

Η Ford Pro αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο συμπαγές βαν Transit Connect, ολοκληρώνοντας τη νέα γενιά της γκάμας εξηλεκτρισμένων επαγγελματικών οχημάτων υψηλής παραγωγικότητας της οικογένειας.Τα προηγμένα, αποδοτικά συστήματα κίνησης περιλαμβάνουν τώρα το πρώτο plug-in υβριδικό Transit Connect, το οποίο προσφέρει στους επαγγελματίες οδηγούς μια γενναιόδωρη ηλεκτρική αυτονομία 110 km, καθώς και δυνατότητα φόρτισης AC και DC.

Πότε έρχεται το νέο Ford Transit Connect

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα του μοντέλου με μια διαμορφώσιμη κύρια οθόνη η οποία πλαισιώνεται από δευτερεύουσες πληροφορίες οχήματος. Συνδυάζεται με μια έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 10 ιντσών 13 με προαιρετικό Connected Navigation 14 για τη δημιουργία ενός κομψού αλλά και παραγωγικού ψηφιακού cockpit.

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη συσκευή του τηλεφώνου τους για πλοήγηση ή επικοινωνία με πελάτες επωφελούνται από τον ασύρματο κατοπτρισμό Apple Carplay και Android Auto,15 ενώ ασύρματη φόρτιση συσκευών παρέχεται στις εκδόσεις Limited και Active. 16 Η φόρτιση άλλων στοιχείων εξοπλισμού όπως laptop ή εργαλεία εν κινήσει, είναι απλή υπόθεση, καθώς οι θύρες USB-C στην καμπίνα προσφέρουν ισχύ έως και 45 Watt.

Πότε έρχεται το νέο Ford Transit Connect

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού τα οποία ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του νέου Transit Connect 10 περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking και Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist, καθώς και Intersection Assist για την πρόληψη ή τον περιορισμό της σφοδρότητας των συγκρούσεων με άλλους χρήστες του δρόμου.

Πότε έρχεται το νέο Ford Transit Connect

Η ικανότητα μεταφοράς φορτίου έχει βελτιωθεί, ενώ η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης έχει αυξηθεί φτάνοντας έως και τα 3,7 m3. Πρόσθετα premium χαρακτηριστικά στο νέο Ford Transit Connect είναι μεταξύ άλλων η νέα επιλογή έξυπνης τετρακίνησης, το συνδεδεμένο ψηφιακό cockpit και τα περισσότερα από ποτέ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Στα πλαίσια ενός σχεδίου για το σταδιακό λανσάρισμα του μοντέλου, η παραγωγή του Transit Connect ξεκινά την άνοιξη του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις για την πετρελαιοκίνητη έκδοση βαν να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Το Transit Connect PHEV θα ενταχθεί στη γκάμα πριν από το τέλος του έτους, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2025.

Αναλυτικά οι κινητήρες

Πότε έρχεται το νέο Ford Transit Connect

Στην κορυφή της ολοκαίνουργιας σειράς κινητήριων συνόλων του Transit Connect βρίσκεται το πρώτο στην ιστορία του μοντέλου plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.5L EcoBoost με μια μπαταρία υψηλής τάσης και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 150PS και 350 Nm ροπής 7 Το σύστημα κίνησης πλαισιώνεται από ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 770 kg 8 και το μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου 1.400 kg. 9

Το Transit Connect PHEV στοχεύει σε ηλεκτρική αυτονομία έως και 110 km και στη λειτουργία EV μπορεί να αποδίδει ροπή έως και 330 Nm εξυπηρετώντας ιδανικά τα καθήκοντα αστικών διανομών.

Οι πελάτες μπορούν να αναπληρώσουν την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ταχυφορτιστή DC με μέγιστη ισχύ 50 kW, εφόσον χρειαστεί, ή να την φορτίσουν πλήρως χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή AC των 11 kW του αυτοκινήτου πριν από την επόμενη βάρδια. 11

Τρία είναι τα drive modes που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της χρήσης της ενέργειας:· EV Now, για οδήγηση χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα.· EV Auto, που εξισορροπεί τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης.· EV Later, για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για μετέπειτα χρήση – χρήσιμο κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους πριν από τη μετάβαση στην πόλη

Ως εναλλακτική λύση στο νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τον τούρμπο πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue της Ford, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος. Το νέο σύστημα τετρακίνησης προσφέρεται με τον κινητήρα που αποδίδει 122PS και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τον ίδιο κινητήρα με 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για γρήγορες και ομαλές αλλαγές χωρίς απώλεια ροπής.

Πότε έρχεται το νέο Ford Transit Connect

Η έκδοση με απόδοση 102PS είναι εξοπλισμένη με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και είναι μόνο προσθιοκίνητη. Επίσης, η Ford Pro αναμένει ότι το μοντέλο θα επιτύχει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική κατανάλωση καυσίμου, μόλις 4,8 l/100 km, προς όφελος της τσέπης των πελατών. Η επιλογή της έξυπνης τετρακίνησης στο ολοκαίνουργιο Ford Transit Connect θα αυξήσει την απήχηση του μοντέλου ειδικότερα στους πελάτες στις σκανδιναβικές και αλπικές περιοχές, παρέχοντας αναβαθμισμένα επίπεδα πρόσφυσης και αυτοπεποίθηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top