Ford Explorer: Μια εξερευνήτρια στην Αθήνα

Το ταξίδι σε έξι ηπείρους με το ηλεκτρικό μοντέλο

Ford Explorer: Μια εξερευνήτρια στην Αθήνα

Η εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου Lexie Alford (@LexieLimitless), η οποία αποτελεί σήμερα τον νεότερο σε ηλικία άνθρωπο που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του πλανήτη, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα επικό οδικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer. 

 Ford Explorer: Μια εξερευνήτρια στην Αθήνα

Με αφετηρία την Νίκαια της Γαλλίας, από την οποία ξεκίνησε και η Aloha Wanderwell όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε ένα αντίστοιχο εγχείρημα πριν από έναν αιώνα με αυτοκίνητα Ford, η Lexie Alford έθεσε ως στόχο να ταξιδέψει σε έξι ηπείρους και σε περισσότερες από 30 χώρες προκειμένου να αναδείξει τις κορυφαίες ικανότητες του νέου Ford Explorer, αλλά και να αποδείξει τι ακριβώς είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί με ένα ηλεκτρικό όχημα. Για τη Lexie, το ταξίδι αυτό αποτελεί ταυτόχρονα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που έκανε τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

Ford Explorer: Μια εξερευνήτρια στην Αθήνα

Στο ευρωπαϊκό σκέλος του ταξιδιού με τίτλο Charge Around The Globe, η Lexie Alford και το ηλεκτρικό crossover της Ford διέσχισε 10 στο σύνολο χώρες, διανύοντας περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα. Απολαμβάνοντας το παγωτό της στο Μιλάνο της Ιταλίας, παρακολουθώντας τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα στη Σλοβενία και εξερευνώντας το όμορφο Ζάγκρεμπ στην Κροατία, η Lexie έφτασε στη συνέχεια και στην Αθήνα και οδήγησε το νέο Ford Explorer στους δρόμους της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ενώ ταυτόχρονα είχε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί και το περίπτερο της Ford που φιλοξενήθηκε στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023» όπου και μίλησε με εκπροσώπους του Τύπου για τις προκλήσεις του ταξιδιού της.  

Ο τελικός προορισμός του ταξιδιού στην Ινδία ήταν η πόλη Shiliguri, από όπου η Lexie Alford αναχώρησε με κατεύθυνση το Μπουτάν. Και το ταξίδι Charge Around The Globe συνεχίζεται 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top