Το Kia EV5 με την αυτονομία των 650 χιλιομέτρων

Προικισμένο με υψηλή τεχνολογία δίνει ρεύμα και στο σπίτι σας

Αυτό είναι το νέο Kia EV5

Στο EV5 θα χρησιμοποιείται η ειδική πλατφόρμα EV της εταιρείας, E-GMP, η οποία αποτελεί μια σταθερή βάση για τις επιδόσεις του οχήματος και συμβάλλει στα εξαιρετικά δυναμικά του στοιχεία. Η παραγωγή του EV5 θα γίνεται τόσο στην Κίνα όσο και στην Κορέα και η κινεζική αγορά θα έχει πρόσβαση σε τρεις εκδόσεις: στάνταρ, μεγάλης αυτονομίας και μεγάλης αυτονομίας AWD.

Το εσωτερικό του Kia EV5

Είναι εξοπλισμένο με το σύστημα infotainment connected car Navigation Cockpit (ccNC) και υποστηρίζει ενημερώσεις λογισμικού over-the-air. Ενσωματώνει μια πανοραμική ευρεία οθόνη, η οποία συνδυάζει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και ένα σύστημα infotainment 12,3 ιντσών, μαζί με μια οθόνη ελέγχου κλιματισμού 5 ιντσών. Το τριζωνικό σύστημα κλιματισμού επιτρέπει τον ξεχωριστό έλεγχο για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες.

Το Kia EV5

Το στάνταρ μοντέλο, εξοπλισμένο με μπαταρία 64 kWh και κινητήρα 160 kW, αναμένεται να έχει αυτονομία 530 km ανά φόρτιση σύμφωνα με τα πρότυπα του συνδυασμένου κύκλου φόρτισης και φορτίου (CLTC). Το μοντέλο μεγάλης αυτονομίας, που διαθέτει μπαταρία 88kWh και τον ίδιο κινητήρα 160kW, στοχεύει σε αυτονομία 720 km ανά φόρτιση. Το μοντέλο μεγάλης αυτονομίας AWD θα διαθέτει μπαταρία 88 kWh και συνδυασμένη ισχύ 230kW, με κινητήρα 160kW στους εμπρός τροχούς και 70kW στους πίσω τροχούς. Με το μοντέλο AWD, η Kia στοχεύει σε αυτονομία 650 km με βάση τα πρότυπα CLTC. Επιπλέον, το μοντέλο προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης, επιτρέποντας τη φόρτιση της μπαταρίας από το 30% στο 80% της χωρητικότητας σε 27 λεπτά. 

Το Kia EV5

Συνολικά, το EV5 είναι εξοπλισμένο με επτά αερόσακους. Εκτός από την υπερσύγχρονη τεχνολογία ζωνών ασφαλείας, η δομή του είναι σχεδιασμένη για βέλτιστη αντοχή. Φυσικά, προσφέρεται με τα πιο προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) της μάρκας και μια σειρά από συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Με ένα απλό άγγιγμα του έξυπνου κλειδιού Kia Digital Key 2, οι χρήστες  μπορούν να ενεργοποιήσουν το σύστημα Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) του αυτοκινήτου. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο SUV να παρκάρει μόνο του χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού, 
Το Kia EV5
Υπάρχουν πολλές λειτουργίες για τη βελτίωση της χρήσης της ενέργειας στο EV5 με την ενσωμάτωση των λειτουργιών Vehicle-to-Load (V2L) και Vehicle-to-Grid (V2G). Με τη λειτουργία V2L, η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα εξωτερικές ηλεκτρονικές συσκευές. Η Kia θα επικεντρωθεί στην διάδοση του V2G σε περιοχές όπου υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, επιτρέποντας την κοινή χρήση της πλεονάζουσας ενέργειας της μπαταρίας με το δίκτυο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top