Η Pirelli παγκόσμιος προμηθευτής ελαστικών στην Formula 1

Συνεργασία μέχρι το 2027 και...βλέπουμε

Η Pirelli παγκόσμιος προμηθευτής ελαστικών στην Formula 1

Η Pirelli επέκτεινε την παρουσία της στη Formula 1 ως παγκόσμιος προμηθευτής ελαστικών. Η Formula 1 και η FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) αποδέχθηκαν την προσφορά της ιταλικής εταιρείας ελαστικών για την τριετία από το 2025 έως το 2027. Υπάρχει επίσης δυνατότητα, από τη FIA και την FOM, να παρατείνουν τη συνεργασία για μια ακόμη σεζόν.

Αυτή η τελευταία συμφωνία, τέθηκε σε εφαρμογή με τον τεχνικό φάκελο που έστειλε από τον Ιούνιο η FIA στην Pirelli. Eπικυρώθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA και ορίζει την Pirelli ως αποκλειστικό προμηθευτή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Formula 1 καθώς και για τα πρωταθλήματα Formula 2 και Formula 3.

Στο τέλος αυτού του καινούργιου συμβολαίου (συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επέκτασης), η Pirelli θα έχει συμπληρώσει 18 χρόνια συνεχούς συνεργασίας με τη Formula 1,Επιπλέον, η Pirelli υποστηρίζει τους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας που έχει θέσει η Formula 1, καθώς το άθλημα έχει δεσμευτεί να μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έρευνας και ανάπτυξης – μαζί με τη FIA και τη Formula 1 – σε καινοτομίες τόσο σε αθλητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Στόχος είναι να συμπληρώσει το έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί για τη μείωση των εκπομπών CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός ελαστικού Formula 1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top