Στροφή της Nissan προς την ηλεκτροκίνηση

Όλα τα μοντέλα της Nissan θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030

Στροφή της Nissan προς την ηλεκτροκίνηση

Με πολλές χώρες να βρίσκονται σε συζητήσεις για το πότε θα απαγορεύσουν τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης, η Nissan προχωρά σταθερά με το σχέδιό της για την επίτευξη 100% EV στην Ευρώπη έως το 2030, με όλα τα νέα μοντέλα της Nissan από τώρα και στο εξής  να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη. Το νέο 20-23 Concept αποκαλύφθηκε και παράλληλα ξεκίνησε η νέα ερευνητική μελέτη Autonomous Drive 

Η Nissan συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα στις ευρωπαϊκές ομάδες Σχεδίασης και Έρευνας και Ανάπτυξης, οι οποίες εορτάζουν ιστορικές επετείους προωθώντας το έργο αιχμής τους σχετικά με μελλοντικά οχήματα και τεχνολογίες. Χθες, στις όχθες ενός καναλιού έξω από το Nissan Design Europe (NDE), η Nissan αποκάλυψε το «Concept 20-23», ένα σπορ, αστικό concept EV.

Στροφή της Nissan προς την ηλεκτροκίνηση

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, η Nissan θα παρουσιάσει 27 εξηλεκτρισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 19 EVs, έως το 2030. Σε αυτήν την περίοδο η Nissan θα παρουσιάσει επίσης τεχνολογία χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος των μπαταριών EV κατά 65% έως το οικονομικό έτος 2028. 

Η Nissan στοχεύει επίσης να λανσάρει EV με νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ASSB) έως το οικονομικό έτος 2028. Με την εισαγωγή του πρωτοποριακού ASSB, η Nissan θα μπορεί να προσφέρει EV σε όλες τις κατηγορίες και να επιτύχει ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις. Μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης στο ένα τρίτο, οι ASSB θα κάνουν τα EV πιο αποτελεσματικά και προσιτά. Επιπλέον, η Nissan αναμένει από τις ASSB να μειώσει το κόστος των μπαταριών στα 75 $ ανά kWh έως το οικονομικό έτος 2028 και στοχεύει να το μειώσει περαιτέρω στα 65 $ ανά kWh για να επιτύχει ισοτιμία κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων οχημάτων στο μέλλον. 

Στροφή της Nissan προς την ηλεκτροκίνηση

Δύο μελλοντικά EV Nissan έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουργιου συμπαγούς EV που θα διαδεχθεί το εμβληματικό Nissan Micra. Το άλλο όχημα θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, ως μέρος του έργου EV36Zero αξίας 1 δισ. λιρών, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο συνδυάζει την παραγωγή EV, την παραγωγή μπαταριών και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Στροφή της Nissan προς την ηλεκτροκίνηση

Το ένα τρίτο από το ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο αφορούσε την Ευρώπη, με το Nissan Ariya και το βαν Townstar να είναι τα νεότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που λανσαρίστηκαν. Από το 2022 η γκάμα της Nissan στην Ευρώπη είναι 100% εξηλεκτρισμένη, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης της τεχνολογίας e-POWER της Nissan στα Qashqai και X-Trail. 

Αυτά τα δημοφιλή, κορυφαία οχήματα στην κατηγορία τους, υποστηρίζουν την μετάβαση της Nissan στα 100% EV στην Ευρώπη, όπου εκτός από τις τρέχουσες ανανεώσεις που αφορούν τα τρέχοντα μοντέλα, κάθε νέο μοντέλο Nissan στην Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτρικό. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top