Το μυστικό που οδήγησε στη νίκη τον Carlos Sainz στη Σιγκαπούρη

Ο ρόλος της γόμας των ελαστικών Pirelli

Το μυστικό που οδήγησε στη νίκη τον Sainz στη Σιγκαπούρη

Ο Carlos Sainz κέρδισε το Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ήταν η δεύτερη νίκη στην καριέρα του Ισπανού, στον πιο συναρπαστικό αγώνα που έχει γίνει σ’ αυτή την πίστα με τέσσερις οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Στο βάθρο ανέβηκαν ο Lando Norris για τη McLaren στη 2η θέση και ο Lewis Hamilton, τρίτος για τη Mercedes. Αυτή ήταν η 243η νίκη της Ferrari στα 1067 Grand Prix που έχει αγωνιστεί και η τέταρτη σε αυτή την πίστα. Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά αυτή τη σεζόν που δεν κέρδισε μια Red Bull, δίνοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 15 νικών για την ομάδα του Milton Keynes και σε 10 νίκες για τον Max Verstappen.

Το μυστικό που οδήγησε στη νίκη τον Carlos Sainz στη Σιγκαπούρη

Οι περισσότεροι οδηγοί (13 από τους 19) επέλεξαν να εκκινήσουν με τη μέση γόμα, με τους υπόλοιπους έξι να μοιράζονται ανάμεσα στη μαλακή και στη σκληρή γόμα. Η μαλακή γόμα αποτέλεσε στρατηγική επιλογή για τον Zhou στην Alfa Romeo, καθώς ο Κινέζος οδηγός, ξεκινώντας από το pit lane, μπήκε αμέσως στα pit για να προσπαθήσει στη συνέχεια να βγάλει ολόκληρο τον αγώνα με τη σκληρή γόμα.

Το μυστικό που οδήγησε στη νίκη τον Carlos Sainz στη Σιγκαπούρη

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 20ο γύρο, πυροδότησε μια πρόωρη αλλαγή για όλους τους οδηγούς που είχαν ξεκινήσει με τη μέση γόμα. Μπήκαν και έβαλαν τη σκληρή γόμα ενώ εκείνοι που είχαν ξεκινήσει με τη σκληρή γόμα έμειναν έξω για να κάνουν το μοναδικό τους pit stop σε απόσταση περίπου δύο τρίτων αγώνα. Λίγο μετά, στον 44ο γύρο, το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας δημιούργησε άλλη μια ευκαιρία να ανακατευτούν τα πράγματα.

Αυτή άδραξε το δίδυμο της Mercedes μαζί με τις Williams, μπαίνοντας για μέση γόμα, ενώ ο Alonso και ο Magnussen έβαλαν τη μαλακή γόμα. Στους τελευταίους γύρους του αγώνα η μεσαία γόμα αποδείχθηκε πολύ γρήγορη τόσο στον Hamilton όσο και στον Russell, οι οποίοι μείωσαν γρήγορα τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Sainz και Norris. Αντίστοιχα οι Verstappen, Perez επωφελήθηκαν από τον έξτρα ρυθμό και ανέβηκαν από τις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top