Ποιός θα φωτογραφίσει το ημερολόγιο της Pirelli

Ο αυτοδίδακτος φωτογράφος που ξεκίνησε να φωτογραφίζει με smartphone

Ποιός θα φωτογραφίσει το ημερολόγιο της Pirelli

Ο γνωστός και βασισμένος στη Γκάνα εικαστικός καλλιτέχνης Prince Gyasi, ο οποίος έγινε γνωστός με τις ζωηρές και δυναμικές εικόνες του, κυρίως τραβηγμένες στη γενέτειρά του, την Ακκρα, θα φωτογραφήσει το ημερολόγιο Pirelli για το 2024. 

Ο 28χρονος, ο οποίος έχει ανέβει με γοργούς ρυθμούς στη διεθνή φήμη, χρησιμοποιεί έντονα χρώματα και αντίθεση στην τέχνη του. Οι εικόνες του αφηγούν οπτικές ιστορίες που αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια της κοινότητάς του και της γενιάς του, ενώ στοχεύουν να προκαλέσουν τα παραδοσιακά αφηγηματικά για την Αφρική, τον ελιτισμό στην τέχνη και τις δυτικοκεντρικές ιδεαλιστικές αντιλήψεις της ομορφιάς. 

Παρόλο που οι επιλογές του εξοπλισμού τώρα εκτείνονται σε φωτογραφικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, ο Gyasi ξεκίνησε να φωτογραφίζει σε ηλικία 16 ετών χρησιμοποιώντας ένα smartphone. 

Το επόμενο ημερολόγιο Pirelli θα είναι η 50η έκδοση, ακολουθώντας την πρώτη κυκλοφορία του το 1964. Ο Gyasi θα αναλάβει τη φωτογραφία μετά από εκείνη της Αυστραλιανής φωτογράφου μόδας Emma Summerton, η οποία φωτογράφησε το ημερολόγιο για το 2023 με θέμα τις "Ερωτικές επιστολές προς τη Μούσα" και μοντέλα όπως η Cara Delevingne, η Precious Lee και η Adut Akech. 

Ο Gyasi είναι ο 40ος φωτογράφος που φωτογραφίζει το ημερολόγιο και ανήκει στους νεότερους. Ακολουθεί τους προηγούμενους φωτογράφους του ημερολογίου, συμπεριλαμβανομένων των Norman Parkinson, Herb Ritts, Helmut Newton, Peter Beard, Mario Testino και Patrick Demarchelier. Κάθε καλλιτέχνης έχει φέρει το δικό του στυλ και υπογραφή στο The Cal, εξασφαλίζοντας συνεχή εξέλιξη και καινοτομία. Ο Gyasi προστίθεται τώρα στη λίστα των μεγάλων και είναι σαφές ότι θα φέρει τη δική του ζωηρή σφραγίδα στην έκδοση του 2024. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top