Η Ford Mustang GT3 Dark Horse τώρα και στον δρόμο

Πότε και που θα γίνει η μεγάλη αποκάλυψη

Η Ford Mustang GT3 Dark Horse τώρα και στον δρόμο

Η Ford θα παρατάξει τις πιο καυτές, νέες εκδόσεις για χρήση σε δημόσιο δρόμο αλλά και τις αγωνιστικές παραλλαγές της εμβληματικής οικογένειας Mustang καθώς η εταιρεία επιστρέφει το 2023 στο Goodwood Festival of Speed.

Η νέα, αγωνιστική Mustang GT3, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από τον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans τον περασμένο μήνα, αλλά και η νέα Mustang Dark Horse 1, ο νόμιμος για χρήση σε δημόσιους δρόμους και έτοιμος να κατακτήσει τις πίστες προπομπός μιας νέας οικογένειας αγωνιστικών αυτοκινήτων που περιλαμβάνει τις Mustang GT3 και Mustang GT4, θα κάνουν το δυναμικό τους ντεμπούτο, με τους V8 κινητήρες να ξεσηκώνουν με τον βρυχηθμό τους το κοινό στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Chichester του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 13 έως και τις 16 Ιουλίου.

Η παγκοσμίου φήμης ανάβαση του Goodwood συνθέτει το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητες ενός αυτοκινήτου που είναι συνώνυμο με την ελευθερία και τις επιδόσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ford θα δώσει επίσης μία πρώτη γεύση από ένα συναρπαστικό νέο μέλος της οικογένειας Mustang στο Goodwood στις 14 Ιουλίου - όχι μόνο αποκαλύπτοντας την εμφάνισή του, αλλά και επιδεικνύοντας τις οδηγικές δυνατότητές του.

Έχοντας εισάγει επίσημα από τον περασμένο μήνα τη Mustang στην παγκόσμια κατηγορία FIA GT3 των 24 ωρών του Le Mans, η Ford θα επιστρέψει τον Ιούνιο του 2024 με τη νέα, αγωνιστική Mustang GT3 εκεί όπου σημείωσε μία από τις πλέον καθοριστικές της νίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων με μια τολμηρή, νέα εμφάνιση που υπογράφει ο Troy Lee – ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ολόκληρο τον κόσμο - το αγωνιστικό αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα 5,4 λίτρων που εξελίχθηκε από την Ford Performance και συναρμολογήθηκε από την M-Sport, ενώ διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση, κιβώτιο ταχυτήτων εγκατεστημένο κατά τον διαμήκη άξονα του οχήματος, εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο και πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα.

Η αγωνιστική Mustang GT3 βασίζεται στη νέα Mustang Dark Horse, η οποία σχεδιάστηκε ως η απόλυτη έκδοση για οδήγηση στην πίστα αλλά και ως βάση για τα προγράμματα της Ford στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα οποία χρησιμοποιούν ως σημείο αναφοράς την Mustang. Ο ειδικά ρυθμισμένος V8 κινητήρας της Mustang Dark Horse έχει χωρητικότητα 5,0 λίτρων και διαθέτει διπλή πεταλούδα γκαζιού, βοηθητικό ψυγείο λαδιού καθώς και ελαφρύτερο ψυγείο νερού για βελτιωμένη ικανότητα ψύξης.

Η ισχύς του μεταφέρεται μέσω ενός προαιρετικού και χειροκίνητου κιβωτίου της TREMEC με 6 σχέσεις και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen στους μεγαλύτερους σε σχέση με τους εμπρός πίσω τροχούς του οχήματος, οι οποίοι διαθέτουν τα νέας γενιάς ελαστικά P Zero PZ4 της Pirelli που αναπτύχθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top