Ξέρετε σε πόση ώρα κατασκευάζεται ένα Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Τo εργοστάσιο της Nissan ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Τo εργοστάσιο της Nissan ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Πάνω από 11.000.000 αυτοκίνητα κατασκεύασε το εργοστάσιο της Nissan στο εργοστάσιο της στο Sunderland. Aυτή η επίδοση σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, ένα νέο αυτοκίνητο βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κάθε δύο λεπτά, κάθε ώρα, κάθε μέρα, για 37 χρόνια!

Το 11 εκατομμυριοστό αυτοκίνητο ήταν ένα Qashqai e-POWER σε απόχρωση Blade Silver, ένα από τα τρία “εξηλεκτρισμένα” μοντέλα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο. Το πρώτο αυτοκίνητο, που βγήκε από την γραμμή παραγωγής το 1986, ήταν ένα λευκό Nissan Bluebird, για το οποίο απαιτήθηκαν περίπου 22 ώρες στην κατασκευή του. Σήμερα, η κατασκευή του κορυφαίου Qashqai e-POWER, διαρκεί περίπου 8,5 ώρες.

Το αυτοκίνητο-ορόσημο προορίζεται για έναν πελάτη στη Γαλλία, μια από τις 137 παγκόσμιες αγορές που εξυπηρετεί, επί του παρόντος, το συγκεκριμένο εργοστάσιο.Η παραγωγή των 11 εκατομμυρίων αποτελείται από εννέα διαφορετικά μοντέλα, με 22 παραλλαγές. Τέσσερα μοντέλα, τα Qashqai, Micra, Primera και Juke έχουν μπει εδώ και καιρό στον αστερισμό των επταψήφιων επιδόσεων, με το Qashqai να διατηρεί τα σκήπτρα, με περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Πέρυσι το Qashqai ήταν το καινούργιο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όντας το πρώτο μοντέλο βρετανικής κατασκευής που κέρδισε αυτόν τον τίτλο, εδώ και 24 χρόνια.Αποτελώντας το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων σε όγκο παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Sunderland απασχολεί εργατικό δυναμικό περίπου 6.000 ατόμων. Η Nissan υποστηρίζει επίσης άλλες 30.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στην αλυσίδα εφοδιασμού, με περίπου πέντε εκατομμύρια ανταλλακτικά να φτάνουν καθημερινά στο εργοστάσιο.

Το περασμένο καλοκαίρι, το Qashqai e-POWER και το Juke Hybrid μπήκαν στην γραμμή παραγωγής του Sunderland, διαμορφώνοντας, μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF, την “εξηλεκτρισμένη” γκάμα του εργοστασίου. Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 50.000 Qashqai e-POWER και 20.000 Juke Hybrid.Το εργοστάσιο προχωρά επίσης με το έργο EV36Zero, ένα εμβληματικό οικοσυστήμα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισ. Λιρών, που συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top