Το Mazda 787B επιστρέφει για την 100η επέτειο του Le Mans

Ο αγώνας επίδειξης του Mazda 787B

Το Mazda 787B επιστρέφει για την 100η επέτειο του Le Mans

Η Mazda Motor Corporation ανακοινώνει τον αγώνα επίδειξης του νικητή του 59ου αγώνα, Mazda 787B, στην 100η επέτειο του εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής Le Mans. Ο 91ος πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans Sarthe Circuit στη Γαλλία, από τις 7 έως τις 11 του Ιουνίου.Το 1991 στον 59ο εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής Le Mans, το Mazda 787B με τον περιστροφικό κινητήρα με τους 4 ρότορες έγινε το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε το Le Mans.

Το Mazda 787B

Στις συγκεκριμένες επιδείξεις το νικητήριο όχημα του 59ου αγώνα Le Mans θα τρέξει μαζί με άλλα εμβληματικά Ιαπωνικά νικητήρια οχήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του Mazda 787B και στο Le Mans Classic. 

Το Mazda 787B επιστρέφει για την 100η επέτειο του Le Mans

Κατά τη διάρκεια του Le Mans Centennial race week, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση «Japan Endless Discovery», μια συνεργασία των JNTO (Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), Toyota και Mazda.

Οι θεατές του 24ωρου Le Mans θα εκτεθούν τόσο στην Ιαπωνική κουλτούρα, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό, όσο και στην Ιαπωνική πρωτοβουλία για την ουδετερότητα σε άνθρακα. Ταυτόχρονα, η Mazda θα παρουσιάσει το MX-30 e-Skyactiv R-EV (Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη καινοτόμα τεχνολογία του περιστροφικού της κινητήρα, που δύναται να λειτουργήσει και ως ηλεκτρική γεννήτρια. 

Η επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2050 βρίσκεται στον πυρήνα των ερευνητικών προγραμμάτων της Mazda. Με συνέπεια στην ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία, η Ιαπωνική μάρκα παραμένει υπέρμαχος της απολαυστικής οδήγησης και της ελευθερίας στις μετακινήσεις.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top