Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη νέα BMW Σειρά 5

H νέα BMW Σειρά 5 ήρθε για να κατακτήσει την κατηγορία

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη νέα BMW Σειρά 5

Το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan στην αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023. Η νέα γενιά μοντέλων θα προσφέρεται σε όλο τον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και, ανάλογα με την περιοχή, με plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που χρησιμοποιούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt. Όπως όλες οι προηγούμενες γενιές μοντέλων, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπου κατασκευάζονται επίσης οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την BMW i5.

Τα φωτιστικά σώματα της νέας BMW Σειρά 5

Η εμπρός όψη της νέας BMW Σειρά 5 Sedan χαρακτηρίζεται από μία σύγχρονη ερμηνεία των διπλών προβολέων και της μάσκας νεφρών της BMW. Τα στοιχεία LED που είναι τοποθετημένα σχεδόν κάθετα χρησιμεύουν ως φλας και φώτα ημέρας. Η εκφραστική μάσκα νεφρών BMW διαθέτει ένα ευρύ περίγραμμα, με το τελευταίο να υιοθετεί προαιρετικά φωτισμό BMW Iconic Glow.

Το πλαινό μέρος της νέας BMW Σειρά 5

Συγκρινόμενη με την προκάτοχό της, η νέα έκδοση έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 97 mm (5.060 mm), σε πλάτος, κατά 32 mm (1.900 mm) και σε ύψος κατά 36 mm (1.515 mm). Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 20 mm και ορίζεται στα 2.995 mm.

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 5

Το βελτιωμένο σύστημα απεικόνισης και ελέγχου BMW iDrive με "QuickSelect" συμβάλλει επίσης στη χαρακτηριστική εμπειρία οδήγησης και ταξιδιού με τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan. Βασίζεται στο Λειτουργικό Σύστημα BMW 8.5 και διαθέτει επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη με κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών στην πλευρά του οδηγού. Το "QuickSelect" επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει βελτιωμένη δομή μενού, παρόμοια με εκείνη που συναντά κανείς σε συσκευές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Η οθόνη με το BMW Operating System 8.5

Το νέο BMW iDrive συνδυάζεται επίσης με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και τον προσωπικό βοηθό - BMW Intelligent Personal Assistant. Είναι σχεδιασμένο με συνέπεια για να λειτουργεί μέσω της οθόνης αφής και με φυσική χρήση της γλώσσας. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan διαθέτει επίσης πλήκτρα στο τιμόνι και το BMW iDrive Controller στην κεντρική κονσόλα. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το BMW Head-Up Display και το Augmented View στην οθόνη ελέγχου ή στον πίνακα οργάνων. Διατίθεται επίσης η επιλογή BMW Natural Interaction για τον έλεγχο λειτουργιών με χειρονομίες.

Η οθόνη με το BMW Operating System 8.5

Το cockpit της νέας BMW Σειράς 5 διαθέτει σημαντικά μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή ψηφιοποίηση των λειτουργιών. Η BMW Curved Display ερμηνεύει εκ νέου την έννοια του εσωτερικού, που είναι προσανατολισμένο στον οδηγό. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης αποτελείται από μια Οθόνη Πληροφοριών 12,3” και μια Οθόνη Ελέγχου 14,9”.

Επιπλέον, το BMW Operating System 8.5 προσφέρει μία ευρύτερη γκάμα ψηφιακού περιεχομένου για ενημέρωση και ψυχαγωγία, ταχύτερους κύκλους ενημέρωσης για λειτουργίες, βελτιωμένες πληροφορίες για σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα και βελτιστοποιημένη πρόσβαση σε πολλές ειδικές διαδικτυακές υπηρεσίες.

Η οθόνη με το BMW Operating System 8.5

Το video streaming μπορεί να προβάλλεται στην οθόνη ελέγχου, όπως και ένα πρωτοποριακό είδος gaming μέσα στο αυτοκίνητο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan με την πλατφόρμα AirConsole. Ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να παίζουν τα λεγόμενα casual games ενώ το όχημα είναι σταματημένο, για παράδειγμα για πιο ευχάριστους χρόνους αναμονής κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης της BMW i5.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει στάνταρ ένα πλήρως vegan εσωτερικό, το οποίο περιλαμβάνει τις επιφάνειες των καθισμάτων, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, καθώς και το τιμόνι, για πρώτη φορά. Οι επιφάνειες των καθισμάτων στην έκδοση Veganza διαθέτουν επένδυση με ιδιότητες που θυμίζουν δέρμα και διατίθενται προαιρετικά με διάτρητη διακόσμηση. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις BMW Individual Merino σε διάφορες δίχρωμες παραλλαγές.

Η νέα BMW Σειρά 5

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i 5 M 60 xDrive είναι το κορυφαίο μοντέλο.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 διατίθεται με την εκτενώς βελτιωμένη τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς και λανσάρεται σε δύο εκδόσεις. Η BMW i5 M60 xDrive αποδίδει ισχύ 442 kW/601 hp διαθέτοντας τα γνώριμα χαρακτηριστικά επιδόσεων των μοντέλων M σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Δύο πλήρως ενσωματωμένες μονάδες μετάδοσης κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα συνθέτουν ένα σύστημα ηλεκτρικής κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η παραγόμενη ροπή του συστήματος φτάνει τα 820 Nm  όταν ενεργοποιείται η λειτουργία M Sport Boost ή το M Launch Control. Στην περίπτωση αυτή, η BMW i5 M60 επιταχύνει από το μηδέν στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 km/h.

Η άλλη έκδοση είναι η BMW i5 eDrive40 με ισχύ 340 hp και μέγιστη ροπή έως 430 Nm με λειτουργία Sport Boost ή με ενεργοποιημένο το Launch Control. Η BMW i5 eDrive40 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,0 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 193 km/h.

Οι μπαταρίες της νέας BMW Σειρά 5

Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται στο κάτω μέρος του αμαξώματος εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο και προσφέρει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 81,2 kWh. Ε Οι αντίστοιχες τιμές αυτονομίας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι 455 - 516 km για την BMW i5 M60 xDrive και 477 - 582 km για την BMW i5 eDrive40. Με τη νέα λειτουργία MAX RANGE, η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί έως και 25% εάν χρειαστεί, περιορίζοντας την ισχύ και την ταχύτητα και απενεργοποιώντας τις λειτουργίες άνεσης.

Η φόρτιση της νέας BMW Σειρά 5

Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit - CCU) της BMW i5 επιτρέπει τη φόρτιση εναλλασσόμενος ρεύματος (AC) με ισχύ έως 11 kW στάνταρ και έως 22 kW προαιρετικά. Η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτιστεί με συνεχές ρεύμα ισχύος έως 205 kW. Για παράδειγμα, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στην BMW i5 μπορεί να αυξηθεί από το 10 στο 80% σε περίπου 30 λεπτά.  

Η νέα BMW Σειρά 5

Οι κινητήρες βενζίνης και diesel της νέας γενιάς αρθρωτών μονάδων Efficient Dynamics του BMW Group θα προσφέρονται επιλεκτικά ανάλογα με την αγορά. Διαθέτουν πλέον στο σύνολό τους ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt και συνδυάζονται στάνταρ με ένα νέο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport.Στην Ευρωπαϊκή αγορά, το λανσάρισμα θα γίνει με τα τετρακύλινδρα μοντέλα BMW 520i Sedan με ισχύ 208 hp, BMW 520d Sedan  και BMW 520d xDrive Sedan με τα δύο τελευταία να αποδίδουν 197 hp.

Εκτός Ευρώπης διατίθενται και άλλοι κινητήρες βενζίνης με τέσσερις και έξι κυλίνδρους. Η γκάμα των μοντέλων θα συμπληρωθεί την άνοιξη του 2024 από δύο εκδόσεις με plug-in υβριδικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς. Ένας νέος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας diesel θα είναι διαθέσιμος για τη BMW Σειρά 5 Sedan από το 2024. Μια άλλη παραλλαγή της BMW i5 με ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς θα ακολουθήσει επίσης κατά τη διάρκεια του 2024.

Το πλαινό μέρος της νέας BMW Σειρά 5

Η σπορ ανάρτηση M, το σπορ σύστημα πέδησης M και η ανάρτηση Adaptive Suspension Professional (στάνταρ στην BMW i5 M60 xDrive) με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, Integral Active Steering και σύστημα δυναμικής διαχείρισης κατά τον κατακόρυφο άξονα, διατίθενται προαιρετικά. Το προαιρετικό Adaptive M Suspension Professional περιλαμβάνει επίσης Active Roll Stabilisation με Active Roll Comfort. Οι ζάντες ελαφρού κράματος σε διαστάσεις 18” ή 19” (για την BMW i5 και τα plug-in υβριδικά μοντέλα) ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό. Οι ζάντες ελαφρού κράματος σε διάσταση 21” σε συνδυασμό με ελαστικά επιδόσεων προσφέρονται προαιρετικά.

Το μπροστινό μέρος της νέας BMW Σειρά 5

Το highlight της γκάμας είναι το προαιρετικό Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Steering & Lane Control Assist και Distance Control με λειτουργία Stop & Go. Σε παγκόσμια πρωτιά, το σύστημα στη νέα BMW Σειρά 5 περιλαμβάνει τώρα και Active Lane Change Assistant με ενεργοποίηση ματιών. Αυτή η λειτουργία άνεσης επιτυγχάνει τώρα ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ του οδηγού και του οχήματος. Το όχημα προτείνει μία αλλαγή λωρίδας η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά κοιτάζοντας στον εξωτερικό καθρέφτη για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή. Το Active Lane Change Assistant αναλαμβάνει αυτόματα τις απαραίτητες κινήσεις του τιμονιού, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της κυκλοφορίας.

Το πίσω μέρος της νέας BMW Σειρά 5

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan διαθέτει στάνταρ το σύστημα Parking Assistant, συμπεριλαμβανομένου του Reversing Assist. Με το προαιρετικό Parking Assistant Professional, η αυτοματοποιημένη στάθμευση και οι ελιγμοί έως και 200 μέτρα μπορούν να ελέγχονται εντός οχήματος ή μέσω smartphone εκτός αυτού.

Η νέα BMW Σειρά 5

Το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan σηματοδοτεί το αρχή ενός νέου κεφαλαίου στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών. Με το Proactive Care, η BMW δημιουργεί μια νέα πλατφόρμα για συζήτηση με τους πελάτες, όταν απαιτούνται διαφορετικοί τύποι σέρβις του αυτοκινήτου. Στόχος είναι η αναγνώριση των αναγκών σέρβις του οχήματος και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και με την προληπτική προσφορά λύσεων στον πελάτη.Ο δυναμικός χαρακτήρας της νέας BMW Σειράς 5 Sedan μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το προαιρετικό M Sport Package και το M Sport Package Pro. Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ήδη τρία χρώματα BMW Individual.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top