Το VW Polo GTI Edition 25 είναι για...λίγους

Η αξιοζήλευτη «προίκα» του VW Polo GTI Edition 25

Το VW Polo GTI Edition 25 είναι για...λίγους

Ήταν το 1998 όταν το Polo πρόσθεσε για πρώτη φορά αυτά τα τρία εμβληματικά γράμματα στο όνομά του: GTI. Με αφορμή αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο, η Volkswagen λανσάρει το Polo GTI Edition 251 Ο ισχυρός δίλιτρος κινητήρας TSI που προσφέρει 152 kW (207 PS) και ροπή 320 Nm επιταχύνει το προσθιοκίνητο Polo GTI από 0 στα 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, το μοντέλο είναι στάνταρ εξοπλισμένο με μια ειδικά ρυθμισμένη σπορ ανάρτηση. Αυτό χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά και, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS, εξασφαλίζει ένα συνδυασμό εξαιρετικής δυναμικής οδήγησης, βελτιωμένης πρόσφυσης και ακριβούς χειρισμού που είναι χαρακτηριστικό των μοντέλων GTI.  

Έχει την κλασική εμφάνιση GTI, με κόκκινες δαγκάνες φρένων και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών Adelaide σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, μαύρη οροφή και μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία της σπορ εμφάνισης του.

Το εσωτερικό του VW Polo GTI Edition 25

Το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο στάνταρ με premium σπορ καθίσματα από διάτρητο μαύρο-κόκκινο δέρμα με φινίρισμα με ραμμένα λογότυπα GTI και γυαλιστερή μαύρη διακοσμητική επένδυση με κόκκινα γράμματα GTI.Τα όργανα και το σύστημα Infotainment στο νέο μοντέλο ειδικής έκδοσης είναι τοποθετημένα στον ίδιο οπτικό άξονα, καθιστώντας τα εύκολα ορατά ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα Infotainment Ready2Discover τοποθετείται στάνταρ και διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 20 εκατοστών (8 ιντσών), εξασφαλίζοντας κορυφαία συνδεσιμότητα. Δύο ακόμα συστήματα είναι επίσης διαθέσιμα προαιρετικά. 

Το VW Polo GTI Edition 25

Τα χαρακτηριστικά που διατίθενται στάνταρ περιλαμβάνουν προβολείς IQ.LIGHT LED matrix με Dynamic Light Assist και φώτα ημέρας LED που εξασφαλίζουν εξαιρετικά ομοιογενή φωτισμό του δρόμου. Υπάρχει επίσης το δερμάτινο σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι με paddles καθώς και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδηγού που ανήκουν σε ανώτερες κατηγορίες οχημάτων.

Το VW Polo GTI Edition 25

Το προαιρετικό Travel Assist αποτελεί μέρος του πακέτου υποβοήθησης IQ.DRIVE και επιτρέπει την εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το σύστημα Travel Assist μπορεί να αναλάβει το τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση του νέου Polo GTI σε ταχύτητες από 0 km/h έως το όριο του συστήματος των 210 km/h. Για να γίνει αυτό, το Travel Assist βασίζεται σε γνωστά συστήματα, όπως το Adaptive Cruise Control για τη διαμήκη καθοδήγηση και το Lane Assist (που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό) για την πλευρική καθοδήγηση.Το Polo GTI Edition 25 θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top