Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Άνεση και προσόντα που δεν περνούν απαρατήρητα 

Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6  δοκιμή

Αλήθεια τι ζητάει σήμερα ένας υποψήφιος μέσος αγοραστής ο οποίος ψάχνει να αγοράσει αυτοκίνητο; Να είναι όμορφο, πρακτικό, πολυχρηστικό, με πλούσιο εξοπλισμό και οικονομικό σε χρήση και κόστος αγοράς. Η Citroen διαθέτει την δική της πρόταση το C3 Aircross με προσόντα που μόνο απαρατήρητα δεν περνούν από τον υποψήφιο αγοραστή.

Δοκιμάζουμε το Citroen C3 1,2 110 ίπποι ELLE

Το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Οι Γάλλοι ακολουθώντας την πεπατημένη της επιτυχίας έκαναν στον σωστό χρόνο το απαραίτητο Face Lifting με τα ανάλογα δώρα στον εξοπλισμό κρατώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.Οι αισθητικές επεμβάσεις, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση η οποία έγινε  πιο δυναμική και σαφώς πιο σύγχρονη.

Τα μπροστινά φανάρια του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Οi αλλαγές μπροστά εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα που είναι σε δυο επίπεδα στους νέους λεπτότερους προβολείς με στανταρ τεχνολογία LED, που συνδέονται με το μεγάλο σήμα της Citroen, την πιο εκλεπτυσμένη και με πιο κάθετες γράμμες  μάσκα ψυγείου και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μοτίβα γεμάτα ακμές.

Η πίσω όψη του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Αναβαθμισμένη είναι επίσης και η δυνατότητα εξατομίκευσης της εξωτερικής εμφάνισης με  70 δυνατούς συνδυασμούς με 7 χρώματα αμαξώματος και δύο χρώματα για την οροφή. 

Το ταμπλό του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6
Το εσωτερικό αποτελείται από σκληρά πλαστικά  τα οποία όμως έχουν  προσεγμένη συναρμογή. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η οθόνη αφής των 9 ιντσών, με τον χειρισμό της να γίνεται και έξι διακοπτών και ενός περιστροφικού πλήκτρου.

Η οθόνη του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Η συνδεσιμότητα χαρακτηρίζεται  πλήρης με smartphones, υπάρχει ασύρματη φόρτιση, αυτόματος ηλεκτρονικός  κλιματισμός, σύστημα πλοήγησης  και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και οπισθοπορείας.

Η οθόνη του ανανεωμένου Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Στον τομέα της ασφάλειας το αυτοκίνητο της δοκιμής διέθετε μεταξύ άλλων έλεγχο λωρίδων,σύστημα  προειδοποίησης σύγκρουσης, Coffee Brake Alert για τον οδηγό. 

Τα καθίσματα του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6
Η άνεση δίνει...ρέστα με τα καθίσματα τα οποία έχουν την κωδική ονομασία  Advanced Comfort . Χαρακτηρίζονται τα καλύτερα της κατηγορίας καθώς προσφέρουν πολυθρονάτη άνεση αφήνοντας  ξεκούραστο οδηγό και επιβάτες ακόμη και μετά από πολύωρα ταξίδια. Η θέση του οδηγού διαθέτει πολλές ρυθμίσεις και προσφέρει λόγω ύψους  εξαιρετική ορατότητα.

Το εσωτερικό του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Όμως και οι υπόλοιποι επιβάτες δεν έχουν παράπονο για την θέαση καθώς  οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες με τα παράθυρα να προσφέρουν πολύ καλή ορατότητα και για τους πίσω επιβάτες, ακόμη και αν είναι μικρά παιδιά. Απο πλευράς πρακτικότητας η κονσόλα προσφέρει δυο ποτηροθήκες και  μεγαλύτερες θήκες.

Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6
Το Citroen C3 Aircross πάντως αποτελεί ένα από τα πιο ευρύχωρα B-SUV της αγοράς με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και την δυνατότητα  το συρόμενο (κατά 15 εκατοστά) και διαιρούμενο (40:20:40)πίσω κάθισμα να αλλάζει ανάλογα και την χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Το πορτ μπαγκάζ του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Έτσι το πορτμπαγκάζ με το τετράγωνο σχήμα έχει χωρητικότητα ανάλογα την θέση των πίσω καθισμάτων από 410 έως και 520 λίτρα.Η πλήρης αναδίπλωση του πίσω καθίσματος δημιουργεί έναν μεγάλο και επίπεδο χώρο 1.289 λίτρων. Στα θετικά σημεία εντάσονται  το διπλό πάτωμα και οι γάντζοι για να μην κυλούν τα μικροαντικείμενα. Διαστάσεις: Μήκος 4.154 x πλάτος 1.756 x ύψος 1.597 mm.

Ο κινητήρας του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6
Στην «καρδιά» του Citroen C3 Aircross 1,2 EAT6 υπάρχει ο τρικύλινδρος 1.200άρης υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας με απόδοση 130 ίππους στις 5500 σ.α.λ. Το μοτέρ τραβάει πολύ καλά από χαμηλά με την ροπή των 205 Nm  να κάνει την εμφάνιση της από τις 1750 σ.α.λ. αλλά με το καλύτερο «γέμισμα» να γίνεται στην περιοχή των 2000 σ.α.λ.

Το εσωτερικό του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

O κινητήρας παρά τον τρικύλινδρο χαρακτήρα του έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου και δεν ενοχλεί ακόμη και στα...«κοκκινίσματα» του στροφόμετρου.

Δείτε το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Η συνεργασία με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ΕΑΤ,  έξι σχέσεων, με τον μετατροπέα ροπής και την καλή κλιμάκωση είναι αρμονική. Μέσω του λεβιέ ταχυτήτων μπορείτε να επιλέξετε και την σειριακή αλλαγή των σχέσεων για μεγαλύτερη συμμετοχή.

Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6

Κάτι που γίνεται πιο άμεσα με το μπουτόν «S» στη βάση του ταμπλό . Με την επιλογή του βελτιπώνεις τους χρόνους των αλλαγών διατηρώντας τις στροφές υψηλότερα.

το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross

Οι επιδόσεις ικανοποιούν καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα. Η ρεαλιστική μέση κατανάλωση με αρκετά ...επιθετική την οδηγική μας διάθεση δεν ξεπέρασε τα 7,7 λίτρα ανά 100 χλμ. Με.. συμμαζεμένο το δεξί πόδι στο γκαζί η μέση τιμή πέφτει στα 6 με 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ.Εκπομπές CO2: 142 γρμ./χλμ.

το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech
Στα προσόντα που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα και λόγω Γάλλων είναι η παροιμιώδης άνεση και ασφάλεια που προσφέρει το Citroen C3 Aircross στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ταξιδιάρικα και άνετα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6 από πίσω

Ευθύβολο καταπίνει χιλιόμετρα αφήνομντας ξεκούραστους τους επιβάτες που έχουν ούτως ή αλλαως το προνόμιο των αναπαυτικότατων καθισμάτων. Η ρύθμιση των αναρτήσεων είναι ρυθμισμένα ξεκάθαρα με γνώμονα την άνεση και την απορρόφηση των ανωμαλιών του οδοστρώματος.

το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6 από μπροστά

Το αυξημένο ύψος και η συγκεκριμένη ρύθμιση των αναρτήσεων μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητο να παίρνει κάποια κλίση στις στροφές, όμως σε καμμιά περίπτωση  δεν επηρεάζει την κατευθυντικότητά του. Το σύστημα διεύθυνσης την ίδια στιγμή αν και ελαφρύ έχει καλή πληροφόρηση και «κόβει» με τρεις στροφές από άκρη σε άκρη, δίνοντας ευελιξία μέσα στην πόλη. Τα φρένα είχαν ικανοποιητική αίσθηση και πολύ καλή απόδοση. Μην ξεχνάμε και τα ηλεκτρονικά συστήματα που διορθώνουν τις όποιες υπερβολές που κάνεις κατά την διάρκεια της οδήγησης. 

Δείτε το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130

Το αυξημένο ύψος μας έδωσε την δυνατότητα να κινηθούμε και σε εκτός ασφάλτου διαδρομ΄ές όπου κυριολεκτικά μας εξέπληξε. ΕντάξΕι δεν το παρακάναρε καθώς δεν υπήρχε τετρακίνηση αλλά εκτιμήσαμε απεριόριστα τον τρόπο που απορροφούσαν οι αναρτήσεις τους κραδασμούς από τις πετρώδεις επιφάνειες , αφήνοντας τους επιβάτες ουσιαστικά απομονωμένους . Κινηθήκαμε και σε αμμώδεις επιφάνειες, πατημένες  χωρίς να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα.  

Φωτογραφία του Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 S&S EAT6
Το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross 1,2 PureTech 130 S&S EAT6 έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα να κερδίσει τον υποψήφιο αγοραστή.Με πολλές στυλιστικές επιλογές που κάνουν ακόμη πιο νεανική και δυναμική την εμφάνιση του, με πλούσιο εξοπλισμό, με πολύ καλούς χώρους και παροιμιώδη άνεση και αεράτο μοτέρ συγκρατημένο στην κατανάλωση καυσίμου για να το αποκτήσετε χρειάζεστε από 27600 ευρώ.Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόγραμμα της απόσυρσης για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε από τις επιτόπου αντιπροσωπείες. 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top