Δοκιμάζουμε το Citroen C3 1,2 110 ίπποι ELLE

Γαλλική φινέτσα και αξιοζήλευτος εξοπλισμός

Citroen C3 1,2 110 ίπποι ELLE δοκιμή

Η Citroen σε όλες τις κατηγορίες  έχει προτάσεις αξιόλογες με εξοπλισμό που σε ικανοποιεί και με το παραπάνω. Μια από τις προτάσεις είναι και το C3 το οποίο μπορεί να βρίσκεται αρκετά χρόναι στην αγορά δεν παύει όμως να είναι ελκυστικό τόσο στην εμφάνιση ειδικά μετά την τελευταία αισθητική ανανέωση όσο και στις επιδόσεις.

Ο κύριος Γιάννης Καραβάς ψυχή των δημοσίων σχέσεων της ελληνικής αντιποροσωπείας μας παραχώρησε για δοκιμή την τουρμπάτη βενζινοκίνητη έκδοση 1,2 με τους 110 ίππους και το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στην νέα ειδική έκδοση ELLE η οποία διαθέτει φινέτσα και αξιοζήλευτο εξοπλισμό.

Η φινετσάτη έκδοοη του Citroen C3 η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το διάσημο περιοδικό ELLE έχει πολλά εξωτερικά στοιχεία τα οποία την κάνουν άμεσα αναγμωρίσμη. Όπως είναι το εντυπωσιακό διακοσμητικό αυτοκόλλητο οροφής Elle. 

 
To Citroen  C3 από την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε σχεδιαστικά ήταν πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η ανανέωση του μοντέλου στο μέσο της θητείας του το έκανε ακόμη πιο εντιυπωσιακό.Χωρίς να αλλάξουν  την φυσιογνωνία του μοντέλου, οι σχεδιαστές έκαναν διακριτικές αλλά άμεσα αναγνωρίσιμες αλλαγές

.Η  σχεδίαση το έκανε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο το εμπνευσμένο πρωτότυπο Citroen Cxperience με το lifting να εντοπίζεται στη νέα μάσκα ψυγείου με την δεύτερη γραμμή χρωμίου η οποία αποτελεί προέκταση του σήματος της Citroën, έχοντας κατεύθυνση προς τα κάτω.

Τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led, με τη νέα  χρωματιστή λωρίδα να περιβάλλει τα φώτα ομίχλης  και με τους ανασχεδιασμένους  προφυλακτήρες, συμπληρώνουν τη νέα εικόνα.

Κοιτώνντας από το πλάι η ματιά σου πέφτει αμέσως στα τρία ανασχεδιασμένα και πιο φουσκωμένα Airbumbs τα οποία εκτός από προστασία δίνουν και πιο γεμάτη αίσθηση.

Πίσω τα φωτιστικά σώματα είναι 3D.Το σήμα της Citroen έχει γυαλιστερό μαύρο χρώμα και πλαισιώνεται από χρώμιο. Υπάρχουν νέοι χρωματισμοί ενώ έχεις την δυνατότητα να το κάνεις μοναδικό μέσω 97 εξατομικεύσεων.

Το πεντάθυρο αμάξωμα του  C3 με διαστάσεις Μήκος/Πλάτος/Ύψος): 3.996/1.749/1.474 χλστ. και 2.540 χλστ. μεταξόνιο, σε προιδεάζει για τους άνετους χώρους στο εσωτερικό με μπόλικο «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια τους

Οι επιβάτες έχουν το προνόμιο να κάθονται στα νέα αναπαυτικότατα καθίσματα με τεχνολογία Advanced Comfort που τους αφήνουν ξεκούραστους ακόμη και μετά από πολύωρες διαδρομές.Μάλιστα στην έκδοση της δοκιμής ELLE υπήρχε ένα υπέροχος συνδυαμός δέρματος με αλκαντάρα.,Επένδυση αλκαντάρα με ραφές υπήρχε και στην πρόσοψη του ταμπλό.

Το τετραγωνισμένο σε σχήμα πορτμπαγκάζ είναι  από τα καλύτερα στην κατηγορία του,όσον αφορά την χωρητικότητα με 300 διαθέσιμα λίτρα. Με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος η τιμή ανεβαίνει στα 922 λίτρα.


Περνώντας στο εσωτερικό βλέπεις ότι τα πλαστικά  είναι μεν σκληρά έχουν όμως ιδιαίτερα προσεγμένη συναρμογή με κυριότερο ατού, τον νεανικό αέρα που δίνει η σχεδάιση του ταμπλό το οποίο είναι κάθετο στην σχεδίαση.

Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής 7 ιντσών  με τεχνολογία Mirror ScreenMirror με συμβατότητα τόσο με Android Auto, όσο και με Apple CarPlay με σύστημα πλοήγησης .Όλα αυτά  στην ελληνική γλώσσα παρακαλώ.


Όσσν αφορά τον εξοπλισμό ασφάλειας της δοκιμής υπάρχει το πακέτο Safety. Είναι πληρέστατος και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας,σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας,

Υπάρχει ακόμησύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας, σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού, ESP με ASR και Hill Assist, περιοριστή και ρυθμιστή ταχύτητας, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος ,αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων και σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού.


Επιπλέον το νέο C3 διαθέτει το Assistance & SOS, με αυτόματη κλήση βοήθειας ή χειροκίνητη μέσω του πλήκτρου “Assistance”  στην περίπτωση ανάγκης (όπως είναι ένα ατύχημα. Οδηγός και επιβάτες έρχονται σε άμεση επικοινωνία με εξειδικευμένο τηλεφωνικό κέντρο.

Με το Connect Assist, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της εφαρμογής MyCitroën με το αυτοκίνητό σας  και να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως είναι η αυτονομία του αυτοκινήτου, που το έχετε παρκαρισμένο, ή σας δίνει πληροφορίες και για το service.

Στα συν στην άνεση είναι ο αυτόματος κλιματισμός, τα 4 ηλεκτρικά παράθυρα και οι ηλεκτρικά, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέφτες. Η κάμερα οπισθοπορείας μας έανε ιδαίτερα εύλη την ζωή μας κατά την διάρκεια του παρκαρίσματος.


Όμως δεν σε εντυπωσιάζει μόνο η εμφάνιση αλλά και οι δυνατότητες του αυτοκινήτου. Στην «καρδιά» του Citroen C3 1,2 υπάρχει ο γνωστός «σπιρτόζικος» 1.200άρης τουρμπάτος βενζινοκινητήρας τεχνολογίας PureTech, ο οποίος συνεργάζεται  με χειροκίνητο κιβωώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις . Στην πράξη οι  110 ίππο ιστις 5.500 σ.α.λ.με την ροπή των 205 Nm/1.750 σ.α.λ. δίνουν πολύ καλές επιδόσεις .

Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε  9,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα  198 χλμ./ώρα. Παρά τον τρικύλινδρο χαρακτήρα του ο θόρυβος είναι περιορισμένος ακόμη και όταν πιέσεις το μοτέρ στα κόκκινα ενώ η συνεργασία του με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι αρμονική.Η μέση τιμή κατανάλωσης με βαρύ πόδι δεν ξεπέρασε τα 5 με 6 λίτρα ενώ οι συνολικές εκπομπές  CO2 είναι στα 123 γρμ./χλμ.


Όταν λέμε Citroen κατευθείας το μυαλό μας πηγαίνει στην άνεση και στα καλά κρατήματα. To C3 της δοκιμής μας δεν μπορούσε να μείνει έξω από τον κανόνα.Η ρύθμιση των αναρτήσεων (γόνατα MacPherson εμπρός και ημιάκαμπτος άξονας πίσω), είναι προσανατολισμένη στην άνεση των επιβατών με «αφράτη» κύλιση και εντυπωσιακό φιλτράρισμα στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Όμως αυτό δεν σημαίνει και υπερβολικές κλίσεις στις στροφές.To τιμόνι είναι μεν ελαφρύ αλλά στις υψηλές αποκτά καλό βάρος  Ο κύκλος στροφής των 10,7 μέτρων καθορίζει την ευελιξία του Citroen C3, διευκολύνοντας σας στην κίνηση μέσα στην πόλη.

Τα περιθώρια της πρόφυσης είναι αυξημένα.ενώ αν θελήσετε κάτι παραπάνω ο Γάλλος θα σταθεί στο ύψος του. Οι τροχοί διαστάσεων 205-55/R16 (ή R17 ανάλογα με την έκδοση) προσφέρουν εντυπωσιακή πρόσφυση. Τα φρένα αποδείχθηκαν άμεσα και ανθεκτικά ακόμη και μετά από σκληρή χρήση.

 
Το Citroen C3 είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ,όμορφο σχεδιαστικά με ικανοποιητικότατους χώρους και άνεση για τους επιβάτες και εντυπωσιακό εξοπλισμό ακόμη και στην βασική έκδοση.

Μάλιιστα η έκδοση της δοκιμής μας ELLE διέθετε επιπλέον σικάτη εμφάνιση και Γαλλική κομψότητα. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση με τους 110 ίππους ικανοποιεί με τις επιδόσεις του τους ανήσυχους οδηγούς , η άνεση που προσφέρει είναι εντυπωσιακή.ΟΙ τιμές του Citroen C3 1,2 110 ίπποι ξεκινούν από τις 20100 ευρώ για να αποκτήσετε την ELLE της δοκιμής χρειάζεται να διαθέσετε από 20950 ευρώ έχοντας 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.Επιπλέον έχετε την δυνατότητα να το αποκτήσετε με το προνομιακό πρόγραμμα απόσυρσης της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top