Η στρατηγική των νικητών στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Ο αγώνας υπό το πρίσμα των ελαστικών

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας στρατηγική ελαστικά

Η Red Bull πέτυχε το δεύτερο φετινό 1-2 στη Τζέντα. Ο Sergio Perez κέρδισε στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας ακολουθούμενος από τον έτερο οδηγό της ομάδας Max Verstappen. Ο οδηγός της Aston Martin, Fernando Alonso τερμάτισε 3ος πίσω από τον Ολλανδό. Όλοι όσοι ανέβηκαν στο βάθρο χρησιμοποίησαν την P Zero λευκή σκληρή γόμα (C2) στο τελευταίο μέρος του αγώνα.

Ο νυχτερινός αγώνας διεξήχθη με θερμοκρασίες ασφάλτου μεταξύ 29 και 31 βαθμούς Κελσίου ενώ η θερμοκρασία περιβάλλοντος παρέμεινε σταθερή στους 26 βαθμούς Κελσίου: τιμές χαμηλότερες απ’ αυτές του FP2 και των κατατακτήριων δοκιμών.

Οι τρεις πρώτοι οδηγοί ακολούθησαν την ίδια στρατηγική και έκαναν τις αλλαγές τους στον ίδιο γύρο: Perez, Verstappen και Alonso έβγαλαν τη P Zero κίτρινη μέση γόμα (C3) με την οποία είχαν εκκινήσει και έβαλαν τη σκληρή γόμα, στον 18ο γύρο, υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας.

·Μόνο 4 οδηγοί από 4 διαφορετικές ομάδες επέλεξαν για την εκκίνηση διαφορετική γόμα από τη μέση. Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc και ο οδηγός της McLaren, Lando Norris επέλεξαν τη P Zero κόκκινη μαλακή γόμα C4, ενώ ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton και ο οδηγός της Williams, Logan Sargeant εκκίνησαν με τη σκληρή.

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο γύρο αγώνα με τη σκληρή γόμα (1:31.906) ενώ ο Lewis Hamilton ήταν ο οδηγός που συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους με τη μέση γόμα: 32. Ο Hamilton πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο με τη μέση γόμα 1:32.941. Ο οδηγός της Alfa Romeo, Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με την μαλακή γόμα που ήταν 1:34.384.

Επτά οδηγοί πέτυχαν τον ταχύτερο γύρο τους στο τελευταίο πέρασμα με τη σκληρή γόμα. Ανάμεσά τους ο Verstappen – το τελευταίο του πέρασμα ήταν και το ταχύτερο του αγώνα, αυτό του έδωσε έξτρα βαθμό και τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια στιγμή Alonso και Russell, έδωσαν σκληρή μάχη για την τρίτη θέση στο βάθρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top