Τελικά πότε θα πάρω το αυτοκίνητο που έχω παραγγείλει;

Μπορείτε να κάνετε πίσω στην παραγγελία σας

Αυτοκίνητο αγορά αναμονή

Δεκάδες είναι οι υποψήφιοι αγοραστές οι οποίοι μας ρωτούν ποιό αυτοκίνητο να παραγγείλω για να έρθει στην ώρα του. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε μια ασφαλή απάντηση καθώς η παραγωγή στα εργοστάσια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Την έλλειψη ημιαγωγών,τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον κορωνοιό κλπ.Η πραγματικότητα είναι μια. Καμμία αυτοκινητοβιομηχανία ή για να ακριβολογούμε καμμία  αντιπροσωπεία αυτοκινήτων δεν επιθυμεί να δυσαρεστήσει τους πελάτες της.. 

Στην Ελλάδα υπάρχουν αντιπροσωπείες που έχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, επειδή έχουν προπαραγγείλει από τα εργοστάσια,ουσιαστικά χωρίς να έχουν παραγγελίες στην Ελλάδα. Αλλά και αυτά τελειώνουν με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή μεταχειρισμένα λίγων ετών κοντεύουν να φτάσουν τις τιμές των καινούργιων.Βλέπουμε σε αγγελίες να ζητούν για «σαραβαλάκια» 20ετίας με 350.000 χιλιόμετρα, ποσά πάνω από 3000 ευρώ. Δυστυχώς απελπισμένοι υποψήφιοι αγοραστές που έχουν τρακάρει και έχει καταστραφεί το αυτοκίνητο τους καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις οι οποίες στο τέλος αποδεικνύνται ασύμφορες αν όχι επικίνδυνες.

Την ίδια στιγμή μπορεί να παραγγείλει κάποιος ένα μοντέλο και οι 8 μήνες που πρέπει να περιμένει γίνεται χρόνος και μπορεί και δυο χρόνια. Τι κανεις τότε; Ζητάς την προκαταβολή πίσω ή περιμένεις με «κλεισμένη» την τιμή, με τον φόβο ότι μπορεί να ανέβει και άλλο η τιμή του;Συνήθως όταν ζητήσεις τα χρήματα της προκαταβολής πίσω σου τα δίνουν ή για να ακριβολογούμε όταν διαμαρτυρηθείς ο αντιπρόσωπος σου προτείνει μόνος του να στα επιστρέψει καθώς την σειρά σου θα την πάρει άλλος που με την παραγγελία που θα κάνει, γλυτώνει χρόνο αναμονής. Δική μας συμβουλή;

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν έχετε ήδη αυτοκίνητο, κρατείστε το ακόμη και να σας δίνουν καλύτερη τιμή από αυτήν που πιστεύετε ότι αξίζει, απλά γιατί ξέρετε το ιστορικό του. Όταν φτάσει το καινούργιο που έχετε παραγγείλει, τότε πουλήστε σε σύντομο χρονικό διάστημα το παλιό σας αυτοκίνητο έστω και λιγότερο από ότι πιστεύετε ότι αξίζει.Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά εξισορροπείτε την αγορά και κατεβάζετε τις τιμές σε όσους« πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Αν δεν έχετε ήδη αυτοκίνητο χρησιμοποιείστε τις συγκοινωνίες ή ενοικιάστε ένα μικρό ασφαλές αυτοκίνητο για την καθημερινότητα σας.Επιπλέον ρωτείστε κάποιον που έχει ήδη αγοράσει το μοντέλο που σας αρέσει πόσο χρόνο περίμενε. Η απόφαση είναι δική σας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top