MINI Cooper SE Cabrio: Ηλεκτρικό σε μόλις 999 αντίτυπα

ΠΟια είναι η αυτονομία του και πότε έρχεται

MINI Cooper SE Cabrio παρουσίαση

Το πρώτο στον κόσμο πολυτελές cabrio με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων συντομεύει τη μεταβατική περίοδο μέχρι την παρουσίαση της επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων MINI. Από τον Απρίλιο του 2023, το MINI Cooper SE Cabrio θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη σε περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων.

Πέραν των πολλών ακόμα χαρακτηριστικών, στον εξοπλισμό υψηλής ποιότητας του cockpit προστίθενται οι υπηρεσίες eDrive που είναι γνωστές από το MINI Cooper SE. Αυτές παρέχουν στον οδηγό πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατανάλωση ενέργειας, την αυτονομία και συμβουλές για οικονομικό τρόπο οδήγησης. Όλες οι βασικές πληροφορίες συνοψίζονται στο MINI Head-Up Display κατά την οδήγηση. Σε μακρινά ταξίδια, συστήματα όπως το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και το MINI Driving Assistant ως στάνταρ, μεταξύ άλλων, αναβαθμίζουν το επίπεδο άνεσης του περιορισμένης παραγωγής, αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cabrio.

Με τις διαστάσεις να παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με το συμβατικό MINI Cabrio, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου αποσκευών με χωρητικότητα 160 l, το περιορισμένης παραγωγής MINΙ Cooper SE Cabrio έχει μήκος 3.863 mm, μεταξόνιο 2.495 mm και πλάτος 1.727 mm.

Ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 135 kW/184 hp προέρχεται από τα κέντρα αριστείας του BMW Group για την ηλεκτροκίνηση στο Dingolfing και στο Landshut. Το μικρό του μέγεθος επιτρέπει μία ιδιαίτερα αρμονική κατανομή φορτίου στον άξονα, το οποίο βοηθά στον ευέλικτο και εύκολα ελεγχόμενο χειρισμό. Ο ηλεκτροκινητήρας επιταχύνει ομαλά το MINI Cooper SE Cabrio από στάση στα 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα.

Με αυτονομία 201 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, οι εξορμήσεις με ανοιχτή οροφή είναι εφικτές πολύ πιο μακριά από τα όρια της πόλης. Μέχρι τα 30 km/h, η πλήρως ηλεκτροκίνητη και ως εκ τούτου ιδιαίτερα αθόρυβη υφασμάτινη μαλακή οροφή σε στυλ MINI Yours με το χαρακτηριστικό μοτίβο της βρετανικής σημαίας (Union Jack) μπορεί να ανοίξει, να κλείσει ή να ρυθμιστεί ως συρόμενη οροφή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top