Audi activesphere concept: Το νέο crossover που γίνεται pickup 

Με ηλεκτρικό quattro σύστημα πρόωσης

Audi activesphere concept παρουσίαση

Ως το τέταρτο μοντέλο μίας πολύ ενδιαφέρουσας σειράς από concept μοντέλα της Audi, το activesphere σηματοδοτεί την κορύφωση των sphere που έφερε στο προσκήνιο η μάρκα με τους τέσσερις κύκλους. Μετά το skysphere roadster που παρουσιάστηκε το 2021, αλλά και τα grandsphere και urbansphere που έλαμψαν τον Απρίλιο του 2022, ένα τετράθυρο crossover coupé με εκπληκτικά ευέλικτη σχεδίαση αμαξώματος κάνει τώρα το ντεμπούτο του. 

Με τεχνολογία προηγμένης ηλεκτροκίνησης και ιδιαίτερα ταχεία φόρτιση χάρη στη μεταβλητή πλατφόρμα PPE της Audi, το activesphere εντάσσεται στην οικογένεια των concept μοντέλων. Μόλις 10 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να τροφοδοτηθεί με αρκετή ενέργεια το ηλεκτρικό concept και να κινηθεί για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα. Και αυτό επειδή η μπαταρία υψηλής τάσης, των 100 kWh μπορεί να φορτίζεται από το 5% έως το 80% του περιεχομένου της μέσα σε λιγότερο από 25 λεπτά,.Η αυτονομία ξεπερνά τα 600χιλιόμετρα, ενώ εκπλήσσουν οι εξαιρετικά σύντομοι χρόνοι φόρτισης χάρη στην τεχνολογία 800 Volt.Τ

Tο καινοτόμο Audi Dimension συνδυάζει τον φυσικό με τον εικονικό κόσμο (δηλαδή, κάτι σαν μία μικτή πραγματικότητα) προβάλλοντας ψηφιακό περιεχόμενο στα οπτικά πεδία των επιβαινόντων σε πραγματικό χρόνο. Τα high-tech ακουστικά προσφέρουν μια εικόνα του πραγματικού περιβάλλοντος και της διαδρομής, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζουν περιεχόμενο 3D και διαδραστικά στοιχεία – τα οποία είναι ανεξάρτητα διαμορφώσιμα για οδηγούς και επιβάτες.

Με μήκος στα 4,98 μέτρα, το εξαιρετικά κομψό concept είναι κάτι περισσότερο από ένα κορυφαίο luxury sports car, αφού διαθέτει εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος και μεγάλες ζάντες 22 ιντσών που αναδεικνύουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Ταυτόχρονα, με το πάτημα ενός διακόπτη το sportback πίσω μέρος του activesphere μπορεί να μετατραπεί σε ένα pickup με active-back χώρο φόρτωσης – ιδανικό για τη μεταφορά εξοπλισμού αναψυχής, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα ή εξοπλισμό για καλοκαιρινά και χειμερινά χόμπι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top