Jeep Grand Cherokee: Τι ετοιμάζουν στο μέλλον για την παραγωγή του 

Ορόσημο το 2026 για το μεγάλο βήμα 

Jeep Grand Cherokee παραγωγή ανανεώσιμες πηγές

Η Jeep κινείται με ταχύτητα στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στην εξέλιξη της βιώσιμης αυτοκίνησης. Διατηρώντας το μοναδικό χαρακτήρα που διαχρονικά συνοδεύει τα μοντέλα της, η Αμερικανική μάρκα με την εξέλιξη και διάθεση καινοτόμων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων ηγείται στην εξηλεκτρισμένη εποχή των οχημάτων SUV.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Stellantis, Dare Forward 2030, η Jeep στοχεύει έως το 2030 το σύνολο των πωλήσεων της στην Ευρώπη να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, με το αντίστοιχο ποσοστό στις Η.Π.Α. να φτάνει το 50%. Σημείο κλειδί για αυτό το φιλόδοξο στόχο είναι το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης 4xe, το οποίο παράλληλα με τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, εξασφαλίζει και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της μάρκας. Το σύστημα εξοπλίζει ήδη τα Wrangler και Grand Cherokee στις Η.Π.Α., ενώ στην Ευρώπη επιπλέον αυτών των μοντέλων το σύστημα εξοπλίζει και τα Renegade και Compass.

Παράλληλα με τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, η Jeep στοχεύει να εξασφαλίζει ότι και η παραγωγή των οχημάτων θα ακολουθεί μια εξίσου βιώσιμη για τον πλανήτη προσέγγιση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Stellantis σε συνεργασία με την DTE Energy συμφώνησαν στην αύξηση κατά 400 MW της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μίσιγκαν, μέσω του προγράμματος MIGreenPower.

Με περισσότερες από 70 εγκαταστάσεις στο Μίσιγκαν η νέα επένδυση αναμένεται έως το 2026 να δίνει τη δυνατότητα κάθε όχημα της Stellantis που θα κατασκευάζεται στη συγκεκριμένη πολιτεία να έχει επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα ως προς την παραγωγή του. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν αναλάβει και την αποκλειστική παραγωγή του νέου Grand Cherokee, το οποίο διατίθεται τόσο στην αγορά των Η.Π.Α., όσο και των χωρών της Ευρώπης. 

Η σημαντική αυτή νέα πρωτοβουλία, θα συμβάλει σημαντικά ώστε η Stellantis να ακολουθήσει τους φιλόδοξους στόχους του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030 που προβλέπουν μείωση κατά 50% των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030 σε σχέση με το 2021 και επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα μέχρι το 2038. 

 

Εκτός από την Ευρώπη και στις Η.Π.Α. οι εκδόσεις 4xe, απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Το Jeep Wrangler 4xe είναι το πλέον δημοφιλές Plug-in Hybrid στη χώρα, ενώ πρόσφατα το Grand Cherokee 4xe ανακηρύχθηκε “2023 Green 4x4 of the Year”.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top