Νίκη για την ομάδα ABT CUPRA XE σε δύσκολες συνθήκες

Σε συνθήκες ξηρασίας και σκόνης και ανέμου

ABT CUPRA XE ομάδα νίκη

Η ομάδα ABT CUPRA XE ολοκλήρωσε τη δεύτερη σεζόν του Extreme E με θριαμβευτικό στυλ χθες (27 Νοεμβρίου), κερδίζοντας το Energy X Prix στην Ουρουγουάη. Οι οδηγοί Nasser Al-Attiyah και Klara Andersson ήταν γρήγοροι όλο το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο τόσο στο Q1 (πριν από ένα πέναλτι πέντε δευτερολέπτων) καθώς και στο Q2 και πήγαν κατευθείαν στον τελικό.  

Σε συνθήκες ξηρασίας, σκόνης και ανέμου, η έναρξη του τελικού επρόκειτο να είναι ζωτικής σημασίας και ο Al-Attiyah έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση εκμεταλλευόμενος τις εντυπωσιακές επιδόσεις του πλήρως ηλεκτρικού off-road CUPRA Tavascan XE και  μετά από δύο γύρους της απαιτητικής πίστας με χαλίκι, μπήκε στο  Switch Zone με προβάδισμα 3,3 δευτερόλεπτα. 

Η Άντερσον ανέλαβε τα πηδάλια και έκανε την τέλεια μετάβαση, επεκτείνοντας το πλεονέκτημα της ABT CUPRA XE σε πέντε δευτερόλεπτα στα μέσα του πρώτου της γύρου. Όπως ο Al-Attiyah, είχε άψογη απόδοση και κατάφερε να πάρει την καρό σημαία άνετα και αδιαμφισβήτητα με διαφορά 3,42 δευτερόλεπτα.

Η πρώτη νίκη της ομάδας το 2022 ανεβάζει την ομάδα ABT CUPRA XE στην έκτη θέση στη βαθμολογία, έχοντας τερματίσει στο βάθρο στον προτελευταίο γύρο της σειράς τελευταία φορά στη Χιλή. Μία νίκη σε αγώνα ήταν στα χαρτιά για αρκετό καιρό και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να τελειώσει μία εξαντλητική 2η σεζόν του Extreme E στην Punta del Este πανηγυρίζοντας στην κορυφή του βάθρου!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top