Ford GT LM Edition: Η νέα τελευταία ειδική έκδοση

Δείτε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της

Ford GT LM Edition ειδική έκδοση παρουσίαση

Η Ford παρουσιάζει την τελευταία, ειδική έκδοση του Ford GT τρίτης γενιάς, με το νέο Ford GT LM Edition να τιμά το μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που διακρίθηκε στο Le Mans κατακτώντας τη νίκη στον εμβληματικό αυτό αγώνα το 2016, αλλά και τις τρεις θέσεις του βάθρου, με ένα ιστορικό «1-2-3», το 1966.

Το Ford GT παραμένει αποκλειστικό και τα τελευταία 20 αντίτυπα της ειδικής αυτής έκδοσης θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητα του. Οι παραδόσεις του Ford GT LM Edition ξεκινούν φέτος το φθινόπωρο, με την παραγωγή να ολοκληρώνεται αργότερα μέσα στη χρονιά.Εξωτερικό livery εμπνευσμένο από τους αγώνες, ασύμμετρη σχεδίαση εσωτερικού Με το carbon αμάξωμά του βαμμένο στο χρωματισμό Liquid Silver, το περιορισμένης έκδοσης Ford GT LM Edition ολοκληρώνεται μοναδικά με μπλε ή κόκκινες πινελιές, αποτίοντας φόρο τιμής στις αντίστοιχες αποχρώσεις του αγωνιστικού Ford GT με το Νο. 68 που κέρδισε το Le Mans.

Στο εσωτερικό του Ford GT LM Edition υιοθετούνται μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως καθίσματα από carbon με επένδυση Alcantara, σε συνδυασμό με ασορτί κόκκινο ή μπλε κάθισμα οδηγού και κάθισμα συνοδηγού Ebony με χαρακτηριστική ραφή στο χρώμα του καθίσματος του οδηγού – ίδιο χρώμα με το κάθισμα του οδηγού διαθέτει και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα. Ο πίνακας οργάνων φέρει επένδυση από δέρμα Ebony και Alcantara, ενώ οι κολόνες και η οροφή κοσμούνται από επένδυση Ebony Alcantara. Το carbon απαντάται και σε άλλα μέρη της καμπίνας, όπως στην κονσόλα, τους αεραγωγούς και στο κάτω μέρος των κολόνων A με ματ φινίρισμα.

Κράμα από τον στροφαλοφόρο άξονα του κινητήρα του Ford GT που τερμάτισε στο βάθρο στο Le Mans χρησιμοποιείται και στα 20 αντίτυπα του νέου GT LM Edition Θέλοντας να καταστήσει τη συγκεκριμένη έκδοση ως τον τελικό φόρο τιμής στο εμβληματικό σπορ μοντέλο της Ford, η ομάδα της Ford Performance αναζήτησε τρόπους προκειμένου να ενσωματώσει στο GT LM Edition το «πνεύμα» του αγωνιστικού αυτοκινήτου που τερμάτισε στο βάθρο στο Le Mans.

Το αποτέλεσμα; Αφού εντόπισαν τον αποσυναρμολογημένο και τοποθετημένο στα ράφια της εταιρείας κινητήρα του αγωνιστικού Ford GT του 2016 με το No. 69 που τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Le Mans, τα μέλη της ομάδας της Ford Performance προχώρησαν στο λιώσιμο του στροφαλοφόρου άξονα της συγκεκριμένης μονάδας δημιουργώντας με βάση το υλικό που προέκυψε ένα μοναδικό, ειδικό κράμα που κατόπιν χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του τρισδιάστατα εκτυπωμένου σήματος που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ταμπλό και των 20 αντιτύπων της ειδικής έκδοσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top