Mazda CX-60: Οι εκδόσεις και οι τιμές -Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Με το πρώτο plug-in πλήρες υβριδικό σύστημα κίνησης της εταιρείας

Mazda CX-60 εκδόσεις τιμές άφιξη Ελλάδα

Το νέο Mazda CX-60 αντιπροσωπεύει δύο πρωτιές για τη Mazda: παρουσιάζει την πρώτη plug-in πλήρως υβριδική τεχνολογία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά των SUV και παρουσιάζει έναν ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά e-Skyactiv D 3,3 λίτρων κινητήρα ντίζελ. Παρουσιάζοντας το πρώτο plug-in πλήρες υβριδικό σύστημα κίνησης της εταιρείας, το νέο κορυφαίο μοντέλο της Mazda, το Mazda CX-60 PHEV, αντιπροσωπεύει όλα όσα ενσωματώνει τα τελευταία 100 χρόνια η Mazda στο DNA της, από την μοναδική εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, μέχρι την άριστη ιαπωνική κατασκευή, τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στις ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες, και τα κορυφαία παγκοσμίως συστήματα κίνησης.


Ο χώρος μπροστά από τον οδηγό διαθέτει τρεις κύριες οθόνες οργάνων: έναν πλήρη πίνακα οργάνων οδήγησης TFT-LCD, μία μεγάλη οθόνη για το Head-up Display (HUD), και μια κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών για το infotainment.Η οθόνη του πίνακα οργάνων έχει μεγαλώσει και είναι πλέον 12,3 ιντσών. Εκτός από τις λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης και τις οθόνες προειδοποίησης, υποστηρίζει επίσης το σύστημα εξατομίκευσης οδηγού (δείτε παρακάτω) για τη βελτιστοποίηση της ορατότητας του οδηγού προς τα όργανα. Επιπλέον, οι οθόνες δυναμικής εκκίνησης και λειτουργίας Mi-Drive, συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας χάρη στη βελτιωμένη ορατότητα που προσφέρουν στον οδηγό.Η οθόνης Active Driving Display είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του Mazda CX-30. Αυτό μειώνει την περιττή κίνηση των ματιών, παρέχει στον οδηγό βασικές πληροφορίες με κατανοητό τρόπο και αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Το νέο Mazda CX-60 έχει μήκος 4745 mm, πλάτος 1.890 mm και ύψος 1680 mm. Το μεταξόνιο των 2870 mm εξασφαλίζει άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες, καθώς και γενναιόδωρο χώρο φόρτωσης.Συμπεριλαμβανομένου του αποθηκευτικού χώρου κάτω από το δάπεδο, το πορτμπαγκάζ του CX-60 έχει χωρητικότητα 570 λίτρων, που αυξάνεται στα 1148 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και 1726 με φόρτωση μέχρι την οροφή.


Το Mazda CX-60 PHEV πρωτοστατεί στην ευρωπαϊκή εισαγωγή plug-in υβριδικών μοντέλων χάρη στο σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού, με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 129 kW και 355V, και μία μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 17,8 kWh.Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσεως και ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστική ισχύ 327 PS/241 kW και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda. 
Το Mazda CX-60 PHEV προσφέρει απίστευτα εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας από 0-100 km/h σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 200 km/h (με περιοριστή).Αντίθετα, και κυρίως όταν κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, το νέο Mazda PHEV επιτυγχάνει εξαιρετικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Η συνδυασμένη κατανάλωση βάσει WLTP, είναι μόλις 1,5 l/100 km και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 WLTP μόνο 33 g/km.Το Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV προσφέρει 63 km ηλεκτροκίνητης οδήγησης με ταχύτητα μέχρι 100 km/h .


Εξελιγμένοι με γνώμονα τη φιλοσοφία του «σωστού μεγέθους» που απαιτεί βελτιστοποιημένο κυβισμό για βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου και ισχύος, είναι επίσης και οι νέας γενιάς, εξακύλινδροι σε σειρά straight-six, diesel κινητήρες e-Skyactiv D 3,3 λίτρων με δύο διαφορετικές τιμές ισχύος – 200 και 254 PS. Διαθέτοντας το M Hybrid Boost - το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V της Mazda - συνδυάζουν υψηλή απόδοση με εξαιρετική οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Ο κινητήρας e-Skyactiv D με τη μικρότερη ισχύ αποδίδει 200 PS/147 kW στις 3000-4200 σαλ. και μέγιστη ροπή 450 Nm στις 1400-3000σαλ.. Σε συνδυασμό με τη ροπή των 153 Nm που είναι διαθέσιμη από τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος M Hybrid Boost, το CX-60 επιτυγχάνει επιτάχυνση από τα 0-100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 212 km/h. Παρά την εντυπωσιακή αυτή απόδοση, το CX-60 των 200 PS εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα οικονομικό επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 4,7 l/100km ενώ οι εκπομπές του CO2 είναι μόλις 123 g/km.

Αποδίδοντας 254 PS/187 kW στις 3750 σ.α.λ., ο πιο ισχυρός κινητήρας εμφανίζει μέγιστη ροπή 550 Nm στις 1500-2400 σ.α.λ. χρειάζεται μόλις 7,4 δευτερόλεπτα για τα 0-100χλμ., και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 219 km/h. Η μέση κατανάλωση είναι 4,9 l/100 km και οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 137g/km.Επίσης ένας 6κύλινδρος σε σειρά ‘straight-six’ κινητήρας βενζίνης 3.0 λίτρων e-Skyactiv X θα παρουσιαστεί στη γκάμα των επιλογών για το νέο CX-60.


Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και το σύστημα i-Activ All-Wheel Drive της Mazda. Ο κινητήρας diesel e-Skyactiv D και ο βενζινοκινητήρας e-Skyactiv X, μπορούν επίσης να εξοπλιστούν και με σύστημα μετάδοσης μόνον στους πίσω τροχούς. Το Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) προσφέρει μια επιλογή από τέσσερα προγράμματα οδήγησης (συν το πρόγραμμα EV για το PHEV) που εξασφαλίζουν ιδανικό βαθμό ελέγχου και οδηγική απόλαυση σε κάθε σενάριο οδήγησης.Τo δίκτυο εμπόρων της Mazda δέχεται ήδη παραγγελίες για το μοντέλο το οποίο διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Τοο CX-60 να αναμένεται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top