Jeep:Στα άδυτα του νέου υβριδικού συστήματος e-Hybrid 

Ποια εναι τα πλεονεκτήματα

Jeep e-Hybrid  υβριδικό σύστημα

 

Μετά την παρουσίαση του Plug-in Hybrid συστήματος 4xe, το οποίο πλέον εφοδιάζει αποκλειστικά όλες τις εκδόσεις 4x4 των μοντέλων της, η Jeep προχώρησε στην παρουσίαση του e-Hybrid, ενός υβριδικού συστήματος 48V, το οποίο σχεδιάστηκε για να κινεί τις 2κινητες εκδόσεις των Renegade και Compass, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση στο πως οι εταιρείες αυτοκινήτων μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αφορούν στην εξηλεκτρισμένη κίνηση. 

Καρδιά του e-Hybrid είναι ένας νέος τετρακύλινδρος Turbo βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Miller. Η απόδοση του θερμικού κινητήρα είναι 130 ίπποι και 240Nm ροπής μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Ο θερμικός κινητήρας συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος είναι τύπου BSG (Belt-Driven Starter Generator) και έχει σαν βασικό ρόλο την εκκίνηση του κινητήρα κατά τη διαδικασία του stop&start, ενώ λειτουργεί και σαν γεννήτρια για τη φόρτιση του συστήματος.

Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται μεταξύ του θερμικού κινητήρα και του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Έχει απόδοση 15kW (περίπου 20 ίπποι) και 135Nm ροπής, χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να κινεί το όχημα χωρίς της αρωγή του θερμικού κινητήρα. Για τη βέλτιστη διαχείριση της ισχύος των δύο κινητήρων σχεδιάστηκε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υγρού τύπου 7 σχέσεων που επίσης χαρακτηρίζεται από τις χαμηλές απώλειες και το μικρό όγκο.    

 

Η σημαντική καινοτομία του e-Hybrid δεν είναι ότι προσφέρει ένα τύπου Mild Hybrid σύστημα με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά ότι το καταφέρνει με ένα σύστημα τάσης 48V, κάτι που για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο στην αγορά. Η αποδοτικότητα του e-Hybrid σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στο έξυπνο σύστημα πέδησης/ανάκτησης της ενέργειας. Η Jeep με το σύστημα e-Hybrid των 48V ανοίγει μια νέα σελίδα στην εξηλεκτρισμένη κίνηση, προσφέροντας μια έξυπνη επιλογή με κορυφαία αποδοτικότητα, χαμηλή πολυπλοκότητα και πρωτόγνωρες για την κατηγορία δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top