Renault Austral: Ο ήχος της ποιότητας στο εσωτερικό

Γιατί ρόλο δεν παίζει μόνο η εμφάνιση 

Η ποιότητα κατασκευής του νέου Renault Austral, αφορά πολλά περισσότερα από την απλή επιλογή των υλικών και την κορυφαία τεχνολογία που εξοπλίζει το νέο μοντέλο. Κάθε λεπτομέρεια μελετήθηκε εξονυχιστικά ώστε να αναβαθμίσει το όλο project. Σε αυτό το Renault story, ο Olivier, ειδικός στον τομέα της απτής ποιότητας, εξηγεί τη δουλειά που έγινε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εσωτερικού, το συρόμενο υποβραχιόνιο, καθώς και τους λόγους που κάνουν την συρόμενη λειτουργία του τόσο εκλεπτυσμένη. 


Το επόμενο που τραβάει το βλέμμα είναι η εντυπωσιακή οθόνη του συστήματος OpenR, που ενεργοποιείται εκπέμποντας έναν ήχο καλωσορίσματος. Το τρίτο χαρακτηριστικό, που είναι αδύνατο να μην προσέξει κανείς, είναι το μέρος που αντανακλά όλη τη μαεστρία των σχεδιαστών και το συναντάμε στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων: πρόκειται για το συρόμενο υποβραχιόνιο. Οδηγεί το χέρι στη σωστή θέση, ώστε να διευκολύνει τη χρήση της οθόνης πολυμέσων, αλλά και των πιεζοηλεκτρικών μπουτόν που βρίσκονται από κάτω. Η αίσθηση χειρισμού αυτού του εργονομικού στοιχείου είναι πολύ ιδιαίτερη.

Ο  Olivier ως ειδικος σε θέματα απτής ποιότητας ελέγχει την ποιότητα των υλικών, επιβλέπει ολόκληρη τη διαδικασία μετατροπής μιας εικόνας από το σχεδιαστήριο, σε ένα όχημα έτοιμο για το δρόμο, ελέγχει ότι οι κινήσεις γίνονται ομαλά και οι επιφάνειες είναι λείες, βεβαιώνεται ότι τα κινούμενα μέρη χρησιμοποιούνται με ευκολία, ενώ ψάχνει τρόπους να «μαγνητίζει» το ενδιαφέρον των χρηστών. 


Το νέο Renault Austral, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Olivier και οι συνεργάτες του μελέτησαν εξονυχιστικά και την παραμικρή του λεπτομέρεια, έχοντας στόχο να εκτοξεύσουν την ποιοτική εμπειρία που βιώνει κανείς στο εσωτερικό του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top