Pirelli: Η επιλογή των ελαστικών στον αγώνα της Βουδαπέστης

Η στρατηγική του Max Verstappen

Pirelli Ουγγρικό Grand Prix Max Verstappen

Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen που εκκινούσε από τη 10η θέση, κέρδισε στο Ουγγρικό Grand Prix ακολουθώντας στρατηγική δυο αλλαγών. Εκκίνησε με την κόκκινη/μαλακή γόμα P Zero και μετά έβαλε δυο φορές την κίτρινη/μέση γόμα P Zero: ακολούθησε τη στρατηγική που είχαμε προκρίνει ως ταχύτερη.

Οι δυο Mercedes τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση, ακολουθώντας ο καθένας διαφορετική στρατηγική, που δεν έμοιαζε με του Verstappen. Έτσι είχαμε τρεις διαφορετικές στρατηγικές στην πρώτη τριάδα. Υπήρχαν πολλές διαφορετικές στρατηγικές σε όλους τους οδηγούς, οι μισοί εκκίνησαν με τη μέση γόμα και οι άλλοι μισοί με τη μαλακή γόμα.

Ο καιρός περιέπλεξε πολύ τις συνθήκες στο Ουγγρικό Grand Prix: o αγώνας διεξήχθη σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (περίπου 20 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 25 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα). Έβρεξε πριν τον αγώνα αλλά και στους τελευταίους δυο γύρους του αγώνα. Επίσης μερικές ισχυρές ριπές ανέμου επηρέασαν την αεροδυναμική ισορροπία των μονοθεσίων.

Η Pirelli παραμένει στην Ουγγαρία Τρίτη και Τετάρτη, για δοκιμές των slick πρωτότυπων ελαστικών του 2023 με τις Aston Martin και Mercedes.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top