MINI Cooper SE: Για πρώτη φορά μετατροπές για τα άτομα με αναπηρία 

Δείτε τις τροποποιήσεις

MINI Cooper SE μετατροπή αναπηρία οδήγηση

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE διαθέτει οδηγικά και λειτουργικά βοηθήματα που καθιστούν τη  οδήγηση μηδενικών ρύπων με ένα μικρό αυτοκίνητο, προσιτή σε ανθρώπους με αναπηρία, για πρώτη φορά. Άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να επιλέγουν εξατομικευμένες λύσεις για ειδικές μετατροπές για το MINI με την εγκατάσταση διαφόρων οδηγικών και λειτουργικών βοηθημάτων που τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν πλήρως απρόσκοπτες προσωπικές μετακινήσεις.


Yπό αυτό το πρίσμα, τοποθετήθηκε ένας δακτύλιος ελέγχου του γκαζιού πάνω στο τιμόνι και ένας μοχλός ελέγχου του χειρόφρενου δίπλα στο τιμόνι, τα οποία στη συνέχεια δοκιμάστηκαν στην πράξη.Στο MINI, ο δακτύλιος ελέγχου του γκαζιού μπορεί να απενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη. Και επειδή λειτουργεί ασύρματα μπορεί να αφαιρεθεί εάν χρειαστεί.


θα πρέπει και τα  σημεία ηλεκτρικής φόρτισης  να είναι προσβάσιμα σε όλους, επομένως είναι εγκατεστημένα χωρίς εμπόδια στο επίπεδο του εδάφους, ακριβώς στην ένδειξη του χώρου στάθμευσης. Η ρύθμιση “reduced throttle characteristic” διευκολύνει πολύ τη στάθμευση και την ομαλή εκκίνηση σε συνωστισμένους δρόμους. Κατά το φρενάρισμα απαιτείται ελάχιστη προσπάθεια για μείωση της ταχύτητας μέσω του εύχρηστου μοχλού φρένου.

Όταν τοποθετείται στη δεξιά πλευρά κάτω από το τιμόνι, ο μοχλός φρένου είναι εύκολα προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή και επενεργεί στα φρένα χωρίς καμία ράβδος να εμποδίζει την πρόσβαση στο ταμπλό. Ένα κάλυμμα για τα αρχικά πεντάλ γκαζιού και φρένου προστατεύει τον οδηγό από τυχαία λειτουργία, αυξάνοντας επομένως την ασφάλεια. Το κάλυμμα αφαιρείται εύκολα οποιαδήποτε στιγμή για ευέλικτη χρήση του MINI Cooper SE.


Προκειμένου να διασφαλίζεται ο αξιόπιστος, ασφαλής και σπορ χειρισμός του τροποποιημένου οχήματος, οι οδηγοί MINI μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στο κέντρο BMW & MINI Driving Experience στο Maisach που βρίσκεται λίγο έξω από το Μόναχο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top