PEUGEOT 408: Αυτή είναι η νέα γενιά -Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Δείτε τους κινητήρες και τα συστήματα

PEUGEOT 408 2022 νέο κινητήρες άφιξη Ελλάδα

Οι Γάλλοι με το νέο PEUGEOT 408 αποδεικνύουν ότι ξέρουν να σχεδιάζουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε επίσημα και όπως βλέπετε διαθέτει σιλουέτα  αιλουροειδούς και  μοναδική γοητεία. Τα μηχανικά σύνολα εστιάζουν στην οικονομία και την έξυπνη ηλεκτροκίνηση, καθώς και τις συγκινήσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, τόσο στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης όσο και στην ευκολία χρήσης.  

 

Βασισμένο πάνω στην, πολλαπλών επιλογών κινητήρα, πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), το μοντέλο με το μακρύ μεταξόνιο των 2.787μ., προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες. Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 4.69μ. και το πλάτος με τους καθρέφτες αναδιπλωμένους, το 1.859μ. Τα φαρδιά μετατρόχια (1.599μ. εμπρός και 1.604μ. πίσω), επιβεβαιώνουν το σίγουρο πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο, ενώ τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί (720χλστ.), αλλά και η διάμετρος των ζαντών που φτάνει μέχρι και τις 20ίνστες. Παρότι ψηλωμένο το αμάξωμα του νέου PEUGEOT 408, διατηρεί μία εξαιρετικά λεπτή σιλουέτα και ένα σπορ προφίλ, χάρη στο συνολικό του ύψος που δεν ξεπερνά τα 1.48μ. 

Τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες του, το PEUGEOT 408 προσφέρει την τελευταία γενιά του PEUGEOT i-Cockpit, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το μικρής διαμέτρου τιμόνι του, και συμβάλλει και αυτό στην εξασφάλιση της οδηγικής απόλαυσης και της απόλυτα ελεγχόμενης ευελιξίας. Η κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας των 10 ιντσών προσαρμόζεται πλήρως και εύκολα, με πολλά παράθυρα και widget ή συντομεύσεις που είναι πολύ εύχρηστες και λειτουργούν όπως ένα tablet. Είναι εύκολο να περιηγηθείτε στα διάφορα μενού από αριστερά προς τα δεξιά ή πάνω και κάτω για ειδοποιήσεις, ή με ένα πάτημα για να εμφανιστεί η αρχική σελίδα της εφαρμογής.  

Όπως και σε ένα smartphone, είναι εύκολο να επιστρέψετε στην κύρια σελίδα ανά πάσα στιγμή, πατώντας το πλήκτρο αφής "Home". Text BoxΣτο επάνω μέρος της οθόνης, ένα μόνιμο banner εμφανίζει πληροφορίες εξωτερικής θερμοκρασίας, κλιματισμού, θέση σε σελίδες widget, δεδομένα συνδεσιμότητας, ειδοποιήσεις και ώρα. 

Το PEUGEOT i-Connect Advanced προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας. Είναι εξοπλισμένο με ένα πανίσχυρο και αποτελεσματικό σύστημα δικτυωμένης πλοήγησης της TomTom. Ο χάρτης εμφανίζεται σε ολόκληρη την οθόνη 10 ιντσών για εύκολη ανάγνωση. Το σύστημα ενημερώνεται «over the air», δηλαδή απευθείας με τη μετάδοση των δεδομένων μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Το σύστημα αναγνώρισης φυσικής ομιλίας "OK PEUGEOT" βελτιώνει το επίπεδο ασφαλείας και είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση του. Παρέχει πρόσβαση σε κάθε ενημέρωση σχετική με τις λειτουργίες του infotainment.Προϊόν της συνεργασίας με τη Focal, μια γαλλική μάρκα που ειδικεύεται στα ηχοσυστήματα, το σύστημα FOCAL® Premium Hi-Fi στο νέο PEUGEOT 408 είναι το αποτέλεσμα τριών και πλέον ετών συνεργασίας. Ολοκληρωμένο και με τον ψηφιακό επεξεργαστή της ARKAMYS, το σύστημα FOCAL Premium Hi-Fi περιλαμβάνει 10 ηχεία με αποκλειστικές πατενταρισμένες τεχνολογίες 

Το νέο PEUGEOT 408 προσφέρει αξιοζήλευτη άνεση στους επιβάτες του πίσω καθίσματος, γεγονός που πιστοποιείται από τα 188χλστ. της απόστασης που διαθέτουν για τα πόδια τους. Με το ίδιο σκεπτικό, το ίδιο γενναιόδωρες είναι και οι διαστάσεις του χώρου των αποσκευών που προσφέρει συνολική χωρητικότητα 536 λίτρα, τιμή η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 1.611 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Το νέο PEUGEOT 408 έχει ύψος 1.48μ. και ξεχωρίζει για τη λεπτή και σμιλευμένη του σιλουέτα, η οποία συμβάλλει καθοριστικά και στη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης.  

Το νέο PEUGEOT 408 διατίθεται με δύο plug-in hybrid κινητήρες: 

PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8: Με κίνηση στους 2 τροχούς / συνδυασμός κινητήρα PureTech 180 ίππων (132 kW) και ηλεκτροκινητήρα 81 kW, και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 8 ταχυτήτων  (σε διαδικασία έγκρισης). 

PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8: Με κίνηση στους 2 τροχούς / συνδυασμός κινητήρα PureTech 150 ίππων (110 kW) και ηλεκτροκινητήρα 81 kW και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 8 ταχυτήτων  (σε διαδικασία έγκρισης). 

Η μπαταρία ιόντων λιθίου και στις δύο plug-in hybrid εκδόσεις έχει χωρητικότητα 12.4kWh και αποδίδει 102 kW. Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών : ένας φορτιστής 3.7kW μονοφασικού ρεύματος στο βασικό εξοπλισμό και ένας προαιρετικός μονοφασικός των 7.4kW. 

Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης είναι οι παρακάτω : 

Από Wall Box (32 A) των 7.4kW και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 7.4kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 1 ώρα και 55 λεπτά. 

Από ενισχυμένη παροχή (16 A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 3 ώρες και 50 λεπτά.. 

Text Boxαπό συμβατική παροχή (8A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 7,5 περίπου, ώρες. 

Το μοντέλο διατίθεται επίσης και με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσεως: τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα PureTech ισχύος 130hp, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών EURO 6.4, και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 των 8 σχέσεων με σύστημα Start & Stop. Η συγκεκριμένη έκδοση βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης τύπου.  Να σημειωθεί ότι όλοι οι κινητήρες του νέου PEUGEOT 408 είναι εξοπλισμένοι με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, που εγγυάται την ηρεμία και την οικονομία στην οδήγηση. Το μοντέλο δεν θα διατίθεται σε έκδοση με κινητήρα diesel, ενώ μία 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση θα λανσαριστεί στο προσεχές μέλλον.  

Χάρη στη βοήθεια 6 καμερών και 9 ραντάρ, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχουν στον οδηγό και τους επιβάτες, ηρεμία και ασφάλεια. Μεταξύ αυτών είναι: 

Το προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control με λειτουργία Stop & Go,  

Το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που προειδοποιεί για την παρουσία ζώων, πεζών ή ποδηλατών, στην πορεία του αυτοκινήτου, πριν αυτοί φωτιστούν από τις δέσμες των προβολέων του αυτοκινήτου, 

Έλεγχος τυφλών σημείων μεγάλης εμβέλειας (Long-range blind spot monitoring), 75 μέτρων, 

Προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert), που προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση.

Τέλος, το νέο PEUGEOT 408 εξοπλίζεται με σύστημα e-call assistance:  E-call + κλήση έκτακτης ανάγκης με ενημέρωση για τον αριθμό των επιβατών και γεω-εντοπισμό που περιλαμβάνει και την κατεύθυνση του αυτοκινήτου στο δρόμο. 

Το νέο PEUGEOT 408 θα διατίθεται με 6 χρώματα για το αμάξωμα:  Obsession Μπλε (νέο χρώμα που επιλέχθηκε για το λανσάρισμα του μοντέλου).Titanium Γκρι (νέο χρώμα) .Artense Γκρι (Μόνο στην έκδοση Allure) Elixir Κόκκινο.Pearl Λευκό .Μαύρο Perla Nera.

Το νέο PEUGEOT 408 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023. Ένα αυτοκίνητο με φιλοδοξίες διεθνούς εμπορικής καριέρας που θα κατασκευάζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά, στη Mulhouse της Γαλλίας, και αμέσως μετά, στο εργοστάσιο του Chengdu για την τοπική αγορά της Κίνας.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top