Formula 1: Τι έγινε στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν

Ο αγώνας υπό το πρίσμα των ελαστικών

Formula 1 Pirelli Αζερμπαϊτζάν

Οι Red Bull πέτυχαν το 1-2 με το Max Verstappen να τερματίζει μπροστά από τον έτερο οδηγό της ομάδας, Sergio Perez. Έτσι ο Ολλανδός έγινε ο 6ος διαφορετικός νικητής στο Αζερμπαϊτζάν. Οι δυο οδηγοί ακολούθησαν πανομοιότυπη στρατηγική: Εκκίνησαν με την P Zero κίτρινη/μέση γόμα και μετά έκαναν δυο αλλαγές βάζοντας την P Zero λευκή/σκληρή γόμα. Εκμεταλλεύτηκαν το δεύτερο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας για να πραγματοποιήσουν την τελευταία αλλαγή. Υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας ένα pit stop διαρκεί το μισό χρόνο, απ’ ότι σε ρυθμό αγώνα.

Οι τέσσερις πρώτοι αξιοποίησαν στρατηγική δυο αλλαγών με τους οδηγούς της Mercedes (τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση) να πραγματοποιούν την πρώτη τους αλλαγή όταν είχαμε για πρώτη φορά εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας: Λίγους γύρους προτού οι οδηγοί της Red Bull πραγματοποιήσουν τις δικές τους πρώτες αλλαγές.

Ήταν μια ζεστή μέρα στο Μπακού, ο αγώνας εκκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου. Η χρήση των πιο μαλακών γομών ενείχε το ρίσκο πτώσης απόδοσης, λόγω θερμικής καταπόνησης.· Η πλειοψηφία των οδηγών εκκίνησε με τη μέση γόμα, πέντε οδηγοί εκκίνησαν με τη σκληρή γόμα. Απ’ όσους εκκίνησαν με τη σκληρή πιο ψηλά στην 7η θέση, τερμάτισε ο Daniel Ricciardo, της McLaren.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top