Θερμό καλοκαίρι για τους κινητήρες της Abarth

Tα νούμερα που ζαλίζουν 

Abarth κινητήρες Formula 4

Iδιαίτερα έντονη αγωνιστική δράση για τον κινητήρα 1.4 T-Jet της Abarth θα έχει το φετινό καλοκαίρι, με το σύνολο της μάρκας του Σκορπιού να αποτελεί ήδη την επιλογή για πέντε Πρωταθλήματα της Formula 4 στην Ευρώπη.
Σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, αλλά και Κεντρική Ευρώπη, ο κινητήρας της Abarth, 1.4 Τ-Jet, απόδοσης 180 ίππων αποτελεί την επιλογή για τους αντίστοιχους θεσμούς της Formula 4.

Αποτελώντας το πρώτο βήμα για τους νέους οδηγούς στους αγώνες με μονοθέσια, η Formula 4, έχει ήδη αναδείξει οδηγούς που αγωνίζονται πλέον στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1, όπως οι Lance Stroll, Mick Schumacher, Lando Norris, αλλά και ο οδηγός της Alfa Romeo F1 Team ORLEN, Guanyu Zhou.Πρόκειται για το ίδιο σύνολο που εφοδιάζει και τις μοντέλα παραγωγής της Abarth και συγκεκριμένα τις εκδόσεις 695 1.4 Τ-Jet 180hp.


Συνολικά εκατοντάδες μονοθέσια της Formula 1 εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.4 T-Jet, προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους οδηγούς να ζήσουν τις υψηλές επιδόσεις, αλλά και να βελτιώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες. Με επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα που ανάλογα με τις ρυθμίσεις ξεπερνά τα 250χλμ./ώρα και την πρόσφυση που προσφέρουν τα σλικ ελαστικά και οι αεροδυναμικές πτέρυγες, η Formula 4 με τον κινητήρα της Abarth αποτελεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου γεννιούνται οι πρωταθλητές του αύριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top