Hyundai: Δράση για τον καθαρισμό της θάλασσας στην Ιθάκη

Καθαρίζουν τον βυθό από τα σκουπίδια

Hyundai καθαρισμός θάλασσα Ιθάκη

Η Hyundai Motor γιορτάζει σήμερα 8 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης δραστηριότητας καθαρισμού του 2022, που οργανώθηκε από κοινού με τον συνεργάτη της Healthy Seas στο νησί της Ιθάκης, την εμβληματική τοποθεσία όπου πραγματοποιήθηκε πέρυσι το έργο καθαρισμού ρεκόρ. 

Η διοργάνωση του δεύτερου καθαρισμού στην Ιθάκη είχε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στο νησί και την τοπική κοινωνία του. Υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την απομάκρυνση των υπολειπόμενων απορριμμάτων από τον βυθό της θάλασσας και την οικοδόμηση ακόμη ισχυρότερων σχέσεων με τους ντόπιους ψαράδες, η Hyundai και η Healthy Seas όχι μόνο ενισχύουν τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος αλλά και διασφαλίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την προστασία και τη διατήρηση των υδάτων τους καθαρών, διασφαλίζοντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Στα πλαίσια της φετινής ενέργειας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο καθαρίστηκαν 14 τοποθεσίες σε όλο το νησί. Η ομάδα αποτελούνταν από 45 συμμετέχοντες, 15 δύτες και 10 οργανισμούς, οι οποίοι ανέσυραν 18,5 τόνους δίχτυα φαντάσματα και 5 τόνους θαλάσσια απορρίμματα. Η Hyundai Ελλάς στηρίζοντας την ενέργεια καθαρισμού στην Ιθάκη παρείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οχήματα Kona Electric και Tucson 48V Hybrid για τις μετακινήσεις των στελεχών της Healthy Seas και των συνεργατών της. 

Από την αρχή της κυκλοφορίας του IONIQ 5, η Hyundai δίνει στους Ευρωπαίους πελάτες τη δυνατότητα να εξοπλίσουν το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV τους με βιώσιμα πατάκια από νήμα ECONYL. Κατά τη διάρκεια του 2022, η χρήση αυτού του αναγεννημένου υλικού θα επεκταθεί και σε άλλα μελλοντικά οχήματα Hyundai καθώς και σε επώνυμα προϊόντα και δώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top