Mercedes-AMG SL 43: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Με τεχνολογία από την Formula 1

Mercedes-AMG SL 43 παρουσίαση τιμή Ελλάδα

Μετά τις δύο εκδόσεις με κινητήρες V8, η Mercedes-AMG παρουσιάζει και στη χώρα μας την SL 43 ένα ακόμα τεχνολογικά πρωτοποριακό μοντέλο του νέου, εμβληματικού roadster. Το εσωτερικό της Mercedes-AMG SL 43 διαθέτει επίσης έναν συναρπαστικό συνδυασμό αναλογικής γεωμετρίας και ψηφιακού κόσμου - γνωστό ως «υπεραναλογικό» κόκπιτ. Η οθόνη LCD 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης του ταμπλό οργάνων δεν έχει σχεδιαστεί να είναι ανεξάρτητη, αλλά ενσωματωμένη σε ένα σκίαστρο υψηλής τεχνολογίας που αποτρέπει τις αντανακλάσεις από το ηλιακό φως.

Το MBUX (Mercedes-Benz User Experience) τελευταίας γενιάς προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και μπορεί να μαθαίνει. Διαθέτει πολυάριθμα χρηστικά περιεχόμενα και τη δομή λειτουργίας του συστήματος MBUX δεύτερης γενιάς, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη νέα Mercedes-Benz S-Class. Στην SL, έχουν προστεθεί πλούσια ειδικά περιεχόμενα AMG σε πέντε στιλ ενδείξεων. Τα αποκλειστικά στοιχεία μενού, όπως τα «AMG Performance» και «AMG TRACK PACE» εντείνουν επίσης τον σπορτίφ χαρακτήρα.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας εν σειρά τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας με κυβισμό δύο λίτρων που παρέχει αντίστοιχη δύναμη πρόωσης. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που χρησιμοποιείται ηλεκτρικός στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίων σε αυτοκίνητο παραγωγής. Πρόκειται για τεχνολογία δανεισμένη από τη Formula 1. Το σύστημα της SL 43 έχει προκύψει αυτό που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται με επιτυχία από την ομάδα Mercedes-AMG Petronas F1 εδώ και πολλά χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 


Ο στροβιλοσυμπιεστής λειτουργεί μέσω του ηλεκτρικού συστήματος 48 Volt, το οποίο τροφοδοτεί επίσης την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG). Αυτό έχει αποτέλεσμα, η Mercedes-AMG SL 43 να αποδίδει 280 kW (381 hp) και μέγιστη ροπή 480 Nm συν την πρόσθετη ισχύ των 10 kW (14 hp) που παρέχει στιγμιαία η κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG) σε ορισμένες συνθήκες οδήγησης. Επιπλέον, το νέο βασικό μοντέλο της οικογένειας SL διακρίνεται για τον πλούσιο βασικό 


Στο βασικό μοντέλο της SL, που διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς, συνδυάζεται για πρώτη φορά με το κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT MCT 9G (MCT = Multi-Clutch Transmission). Οι οδηγικές επιδόσεις είναι εκπληκτικές: από στάση, η SL 43 επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα είναι 275 km/h. Εκτός από τις επιδόσεις που προσφέρει, το βασικό μοντέλο της σειράς διακρίνεται και από συγκριτικά χαμηλά στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. 

Λόγω της πιο σπορ τοποθέτησης της νέας SL, επιλέχθηκε μια ηλεκτρική κουκούλα αντί για την προηγούμενη μεταλλική οροφή Vario. Το άνοιγμα και κλείσιμο διαρκεί περίπου 15 δευτερόλεπτα μόνο και είναι εφικτό σε ταχύτητες έως 60 km/h. Ο χειρισμός της κουκούλας πραγματοποιείται από τον πίνακα διακοπτών στην κεντρική κονσόλα ή την οθόνη αφής πολυμέσων, όπου η εξέλιξη της διαδικασίας προβάλλεται με κινούμενη εικόνα.


Η νέα SL είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Mercedes-AMG που διαθέτει μπροστινό άξονα πολλαπλών συνδέσμων με πέντε συνδέσμους τοποθετημένους εξ διατεταγμένους μέσα στη ζάντα. Έτσι, βελτιώνεται σημαντικά η κινηματική. Οι τροχοί στον πίσω άξονα επίσης ελέγχονται από ένα σύστημα 5 συνδέσμων. Το νέο σύστημα σύνθετων φρένων υψηλής απόδοσης AMG εγγυάται άριστες τιμές επιβράδυνσης και έλεγχο ακριβείας. Εντυπωσιάζει με τις σύντομες αποστάσεις πέδησης, την άμεση απόκριση και, βεβαίως, την υψηλή σταθερότητα και ανθεκτικότητα - ακόμη και σε συνθήκες ακραίας καταπόνησης. 

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, μερικά εκ των οποίων είναι προαιρετικά, επιβλέπουν την κυκλοφορία και το περιβάλλον της νέας SL 43 με τη βοήθεια πολυάριθμων αισθητήρων, καμερών και ραντάρ. Εάν χρειαστεί, οι έξυπνοι βοηθοί επεμβαίνουν αστραπιαία. Όπως στις τρέχουσες γενιές της Mercedes C-Class και της Mercedes S-Class, πολλά νέα και βελτιωμένα συστήματα υποστηρίζουν τον οδηγό σε καθημερινές καταστάσεις, όπως η προσαρμογή της ταχύτητας, ο έλεγχος της απόστασης, η διεύθυνση του αυτοκινήτου και η αλλαγή λωρίδας. Έτσι διευκολύνεται η αντίδρασή του σε επικείμενες συγκρούσεις.To νέο αυτό μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία και στη χώρα μας στην ακόλουθη τιμή των 169.250 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top