Volvo: Αυτοκίνητα με «καθαρό» χάλυβα

Σας αποκαλύπτουμε τα σχέδια της

Volvo καθαρός χάλυβας

Σε μια κίνηση που υπογραμμίζει την ηγετική της θέση στη δράση για το κλίμα, η Volvo Cars γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσχωρεί στο πρόγραμμα SteelZero, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της ζήτησης για χάλυβα χωρίς ορυκτά και στην επιτάχυνση της μετάβασης της παγκόσμιας βιομηχανίας χάλυβα προς την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.

 
Προσυπογράφοντας το πρόγραμμα SteelZero, η Volvo Cars δεσμεύεται σε αυστηρότερες απαιτήσεις με βάση τις εκπομπές CO2 για την προμήθεια χάλυβα. Έως το 2050, το σύνολο των προμηθειών της σε χάλυβα πρέπει να αφορά χάλυβα με μηδενικές καθαρές εκπομπές, στόχος που εντάσσεται στη φιλοδοξία της να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2040.

Τα σχέδια της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση συνιστούν τμήμα της φιλοδοξίας της να περιορίσει κατά 40% το αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, ανάμεσα στο 2018 και το 2025, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης εκπομπών άνθρακα κατά 25% στην αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2025.Σε ό,τι αφορά τις δικές της δραστηριότητες, η εταιρεία έχει στόχο την επίτευξη κλιματικά ουδέτερης παραγωγής μέχρι το 2025.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top