ΒΜW: 100 χρόνια λειτουργίας για το εργοστάσιο στο Μόναχο

Από το Isetta στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

ΒΜW ιστορία εργοστάσιο Μόναχο

Το BMW Group γιορτάζει την 100ή επέτειο του εργοστασίου του Μονάχου. Η εταιρεία κατασκευάζει τα προϊόντα της ως “Bayerische Motoren Werke” στις εγκαταστάσεις παραγωγής της περιοχής του Milbertshofen από το 1922.

Σε εκδήλωση προς τιμήν της επετείου, ο CEO, Oliver Zipse τόνισε πώς: «Το εγχώριο εργοστάσιό μας – ακριβώς στην καρδιά της μητροπολιτικής περιοχής του Μονάχου – έχει αψηφήσει τον χρόνο. Γιατί ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι που διατηρούσαν αυτό το εργοστάσιο σε κίνηση, πάντα με το κατάλληλο ένστικτο για την κάθε εποχή, και πάνω απ’ όλα, προσβλέποντας ξεκάθαρα στο μέλλον». 

Όλα ξεκίνησαν με κινητήρες αεροσκαφών και μοτοσικλέτες. Στη συνέχεια, από το 1952, το εργοστάσιο άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα, που εξακολουθούν να είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα, μεταξύ των οποίων το εμβληματικό BMW Isetta, αγωνιστικοί θρύλοι όπως η M3 και, από το 1975, το πιο επιτυχημένο από όλα τα μοντέλα BMW: η BMW Σειρά 3. Στην 100ή του επέτειο, το εργοστάσιο του Μονάχου επιδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4, για παράδειγμα, ήδη αποτελεί το ένα τέταρτο του όγκου παραγωγής – και ανεβαίνει συνεχώς:

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top