Volvo: Πόσo την επηρέασε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Δείτε πόσα αυτοκίνητα πούλησε

Volvo πόλεμος Ουκρανία πωλήσεις

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ένα σταθερό οικονομικό αποτέλεσμα για το πρώτο τρίμηνο του 2022, με βαθμιαίες επιπτώσεις από την αναταραχή της αγοράς που προκλήθηκε εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των lockdown που επιβλήθηκαν λόγω του Covid-19 στην Ασία.

Από την ενδιάμεση ανακοίνωση για το πρώτο τρίμηνο, που είναι διαθέσιμη, προκύπτει ότι τα έσοδα της Volvo Cars ανήλθαν σε 74,3 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες (SEK), από 68,6 δις SEK την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη για τις βασικές δραστηριότητες της Volvo ήταν 5,9 δις SEK, με περιθώριο κέρδους 7,9%, και τα συνολικά λειτουργικά κέρδη ήταν 6,0 δις SEK, με περιθώριο κέρδους 8,1%.

Το πρώτο τρίμηνο, η Volvo Cars έχει διαθέσει συνολικά 148.295 αυτοκίνητα, καθώς οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού που επηρεάζουν την εταιρεία συνέχισαν να εξομαλύνονται με βραδύ ρυθμό. Ωστόσο, στο τέλος του τριμήνου η εταιρεία επλήγη από έλλειψη ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος, το οποίο επηρέασε την παραγωγή και στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Η Volvo Cars θεωρεί ότι πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα και αναμένει βελτίωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες κατά το δεύτερο ήμισυ του έτους. Η εταιρεία προσβλέπει σε οριακή αύξηση των πωλήσεών της για το σύνολο του 2022, σε σύγκριση με το 2021, παρόλο που το περιβάλλον είναι ευμετάβλητο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top