Nissan e.dams στην Formula E: Επιστρέφει στον αγώνα του Μονακό 

Μεταφέρει την τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Nissan e.dams Formula E Μονακό

Η Nissan e.dams θα αγωνιστεί  στο εμβληματικό circuit του Μονακό αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 6ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E 2021/22. Στο συναρπαστικό E-Prix του Μονακό της περασμένης σεζόν, η ομάδα κατέκτησε την P6 και οκτώ βαθμούς για το πρωτάθλημα. 

Αυτή τη σεζόν οι ομάδες θα αγωνιστούν σε πλήρη διάταξη circuit, γι’ αυτό και το περίφημο λιμανάκι θα τροποποιηθεί σε σχέση με τον περσινό αγώνα. Με τον ειδικό συνδυασμό από φουρκέτες, μακρύ τούνελ, σφιχτό σικέιν και απότομες αλλαγές υψομέτρου, αυτή η θρυλική πίστα δοκιμάζει τις αντοχές οδηγών και μηχανών και προσφέρει ένα φανταστικό θέαμα στους λάτρεις του σπορ. 

Και σε αυτή τη σεζόν,  η ομάδα θα συνεχίσει να συνδέει την παρουσία της στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Ο Buemi θα αγωνιστεί ξανά με το #23 Nissan Ariya, που πήρε το όνομά του από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover SUV της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Günther θα αγωνιστεί με  το #22 Nissan LEAF, που πήρε το όνομά του από το γνωστό EV της Nissan που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010. 

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top