Nissan: Βίντεο για την αποφυγή σύγκρουσης 

Η τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού που βελτιώνει την αποφυγή σύγκρουσης 

Η Nissan παρουσιάζει μια, υπό εξέλιξη, νέα τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, η οποία χρησιμοποιεί εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με το περιβάλλον του οχήματος για να βελτιώσει δραματικά την αποφυγή σύγκρουσης.

Η τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης» της Nissan, συνδυάζει πληροφορίες από συσκευές υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, όπως LIDAR, ραντάρ και κάμερες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, καθώς και τη δομή της περιοχής που περιβάλλει το όχημα, σε πραγματικό χρόνο και με υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το όχημα είναι δυνατό να αναλύσει άμεσα την τρέχουσα κατάσταση, να κρίνει και να εκτελέσει αυτόματα τις απαιτούμενες λειτουργίες αποφυγής σύγκρουσης. Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να ανιχνεύσει βεβαρυμμένη κυκλοφορία και εμπόδια στο δρόμο σε απόσταση και να εκτελέσει αναλόγως αλλαγές στην λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης είναι σημαντικό ότι η τεχνολογία μπορεί να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στους οδηγούς σε περιοχές όπου δεν είναι διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες χάρτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top