Nissan: Τι αλλάζει το 2023

Όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Nissan ηλεκτρικά μοντέλα 2023

:Η Nissan χαράζει σταθερά την πορεία της προς ένα βιώσιμο μέλλον και ενισχύει  τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά με την παρουσίαση μιας νέας, «εξηλεκτρισμένης» γκάμας συναρπαστικών μοντέλων, που έρχονται στα τέλη του καλοκαιριού.Μετά την απόφαση να μην επενδύσει στο Euro 7 για επιβατικά αυτοκίνητα, η Nissan δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο επιβατικό αυτοκίνητο αμιγώς με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη, από το 2023. Λαμβάνοντας τολμηρά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι θα προσφέρει μια νέα εποχή κινητικότητας, η Nissan αναμένει το 75% του μείγματος πωλήσεών της στην Γηραιά Ήπειρο  να είναι «εξηλεκτρισμένο» έως το 2026, με φιλοδοξία να φτάσει το 100% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.


Αυτή η ανακοίνωση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας για την ενδυνάμωση της κινητικότητας και όχι μόνο.Εκτός από τα αυτοκίνητα, η Nissan εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο Ενεργειακό Οικοσύστημα EV, το οποίο διερευνά πρωτοβουλίες για τη βελτιστοποίηση και την επέκταση των δυνατοτήτων διαχείρισης ενέργειας των μπαταριών. Το κορυφαίο οικοσύστημα της Nissan, το EV36Zero, που εδρεύει στο εργοστάσιο του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο,  συνδυάζει την παραγωγή οχημάτων και μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτοντας το πλαίσιο για το μέλλον της παραγωγής οχημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία. 

Το JUKE Hybrid φέρνει στους υποψήφιους αγοραστές  μια πραγματικά ολοκληρωμένη ηλεκτροκίνητη εμπειρία οδήγησης, με ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης πολλαπλών τρόπων και με ένα  έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων που προσφέρουν καθαρή ηλεκτρική ισχύ, ή συνδυασμό ισχύος από τον  κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα. Το καινοτόμο σύστημα e-Pedal Step της Nissan επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε μια αργή ταχύτητα “ερπυσμού” (~5 χλμ/ώρα), βελτιώνοντας την άνεση και την ευκολία εν κινήσει.

Ολοκαίνουργιο Qashqai e-POWER


Βασισμένο στην κληρονομιά του ως το πρώτο μοντέλο crossover στον κόσμο, το ολοκαίνουργιο Qashqai αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης στα crossovers, με τη μοναδική τεχνολογία των κινητήρων e-POWER της Nissan.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την Nissan, προσφέρει την αδιαμφισβήτητη συγκίνηση της εξ ολοκλήρου ηλεκτρικής οδήγησης χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης. Ένας ηλεκτροκινητήρας  τροφοδοτεί τους τροχούς για στιγμιαία και γραμμική επιτάχυνση, ενώ ένας μικρός κινητήρας εσωτερικής καύσης επαναφορτίζει την μπαταρία εν κινήσει, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση  πίσω από το τιμόνι. 

Ολοκαίνουργιο X-Trail e-POWER

Tο ολοκαίνουργιο X-Trail ακολουθεί μια τολμηρή νέα προσέγγιση ως το πλέον ατρόμητο οικογενειακό όχημα Crossover της Nissan, εξοπλισμένο με το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER της μάρκας και με την τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE για να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές περιπέτειες.
Οι ηλεκτροκίνητες επιδόσεις και η φινέτσα βρίσκονται στο προσκήνιο του οδηγού του νέου X-TRAIL,  με την υποστήριξη του e-POWER. Η απόλυτη ηχομόνωση και η άνεση του μοντέλου ενισχύονται από την ακρίβεια του συστήματος μετάδοσης κίνησης e-4ORCE σε όλους τους τροχούς, με δύο μοτέρ, που συνδυάζονται για να προσφέρουν μια συναρπαστική και συνάμα καθηλωτική οδηγική εμπειρία.

Nissan LEAF


Το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το LEAF, ξεκίνησε μια επανάσταση και έθεσε τον πήχη για τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, έχοντας καταγράψει  περισσότερες από 577.000 πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως και πάνω από 9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μηδενικών εκπομπών να έχουν διανυθεί από τους  ιδιοκτήτες τους, από το 2010, όταν και κυκλοφόρησε.Η Nissan ανέπτυξε την πλούσια τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση με το LEAF, βελτιώνοντας την επιτυχημένη φόρμουλα για να κάνει τα EVs προσβάσιμα σε όλους. 

Nissan Ariya

Σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι ηλεκτροκίνησης της Nissan, το Ariya είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupé-crossover της Nissan και η ναυαρχίδα της στην ηλεκτροκίνηση. Είναι το πρώτο όχημα που χρησιμοποιεί την έξυπνη πλατφόρμα CMF-EV που αναπτύχθηκε από την Nissan, προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Ενσωματώνει το ιαπωνικό DNA της Nissan, προσφέρει δυναμικές επιδόσεις οδήγησης και διαθέτει ένα από τα πιο ευρύχωρα εσωτερικά στην κατηγορία.


Επαναπροσδιορίζοντας την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση, το Ariya θα διαθέτει επίσης το e-4ORCE, την τέλεια ισορροπία ισχύος και ελέγχου. Η απρόσκοπτη κατανομή ισχύος του συστήματος με τα δύο μοτέρ, παρέχει άμεση απόκριση για αβίαστη επιτάχυνση σε διάφορα σενάρια οδήγησης.

Nissan Townstar


Αποτελώντας την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών compact LCVs της Nissan, το ολοκαίνουργιο Townstar έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας αξιόπιστος, αποτελεσματικός και βιώσιμος επιχειρηματικός συνεργάτης, βελτιστοποιημένος για να ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί στην λογική ενός έξυπνου συνδυασμού αποτελεσματικότητας και πρακτικότητας. Διαθέτοντας ένα αμιγώς  ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει αυτονομία 300 km με τον συνδυασμένο κύκλο WLTP, καθώς και μια σουίτα 20+ τεχνολογικών χαρακτηριστικών, το ολοκαίνουργιο Townstar είναι ιδανικό για ταχυμεταφορές αγαθών στην πόλη, συμβάλλοντας στη βιώσιμη επιχειρηματική λειτουργία και στην επιτυχή μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση στις επαγγελματικές μετακινήσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top