BMW: Δε θα πιστέψετε πόσα αυτοκίνητα πούλησε

 Ρεκόρ σε έσοδα

BMW πωλήσεις κέρδη

Σε ένα περιβάλλον υψηλών προκλήσεων, το BMW Group ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2021 με ισχυρά αποτελέσματα, έχοντας επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει. Ο κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τόσο τα κέρδη προ φόρων όσο και το καθαρό κέρδος του Group συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, έχοντας ήδη αναθεωρήσει την πρόβλεψή του το Μάιο και το Σεπτέμβριο. Επιδράσεις από παράγοντες όπως οι αλλαγές αποτίμησης και η αντιστροφή προβλέψεων συνέβαλαν σε αυτή τη βελτίωση.

Το BMW Group ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες των μη οικονομικών στόχων του: Για παράδειγμα, το οικονομικό έτος 2021, το ποσοστό συνολικών παραδόσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξήθηκε σημαντικά στο 13%. Επίσης, οι εκπομπές CO2 του ευρωπαϊκού στόλου νέων οχημάτων του BMW Group μειώθηκαν στα 115,9 g/km (WLTP).

Το BMW Group ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2021 σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών σε έσοδα, κέρδη προ φόρων και καθαρό κέρδος για το Group – τα οποία ήταν σημαντικά υψηλότερα.Οι παραδόσεις σημείωσαν αύξηση 8,4%, φτάνοντας τις 2.521.514 μονάδες, με το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων να ανέρχεται στο 13% (328.314 μονάδες / +70,4% από την προηγούμενη χρονιά).Τα έσοδα του Group ανήλθαν στα  111,23 δισεκ. ευρώ (προηγ. χρονιά: 98,99 δισεκ. ευρώ / +12,4

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top