BMW xDrive: Το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης στις BMW iX και BMW i4 M50

Υψηλή τεχνολογία για άριστη πρόσφυση

BMW xDrive ηλεκτρικά BMW iX BMW i4 M50 τετρακίνηση

Το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό σύστημα BMW xDrive βρίσκει τώρα εφαρμογή στο δρόμο. Κάνει το ντεμπούτο του στις BMW iX και BMW i4 M50.Όπως όλοι οι τύποι οχημάτων BMW iX, η αμιγώς ηλεκτρική Gran Coupé πρόταση της BMW M GmbH, κινείται μέσω μετάδοσης κίνησης στους εμπρός και πίσω τροχούς. Αυτό δημιουργεί ένα σύστημα τετρακίνησης με παράλληλους άξονες μετάδοσης της κίνησης χωρίς μηχανική σύνδεση μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών.

Η αλληλεπίδραση των δύο κινητήρων βελτιστοποιείται μέσω ενός καινοτόμου και παγκοσμίως μοναδικού συστήματος ελέγχου μετάδοσης της ροπής. Επομένως, το ηλεκτρικό σύστημα BMW xDrive εξασφαλίζει την ιδανική μορφή μετάδοσης της ισχύος σε όλες τις οδηγικές συνθήκες– σε συνδυασμό με μία τυπική οδηγική εμπειρία BMW.

Το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα BMW xDrive μετουσιώνει την ανυπέρβλητη ισχύ μιας BMW i4 M50 που αποδίδει 400 kW/544 hp και μέγιστη ροπή 795 Nm, σε ανώτερη δυναμική συμπεριφορά. Αυτό απαιτεί ακριβή κατανομή της ροπής, το οποίο εξασφαλίζεται συνδέοντας το σύστημα DSC (Driving Stability Control) με την ειδικά προσαρμοσμένη για συστήματα τετρακίνησης έκδοση του συστήματος ελέγχου ολίσθησης των τροχών ARB (actuator contiguous wheel slip limitation) και τη μονάδα Combined Charging Unit (CCU), η οποία διαθέτει μια ευρεία γκάμα ενσωματωμένων λειτουργιών που για πρώτη φορά περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά ισχύος και φόρτισης του αυτοκινήτου.Η λειτουργία πλήρους τετρακίνησης είναι διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top