Mazda2 Bio Concept: Κινείται με... μαγειρικό λάδι 

Αποκαλύπτουμε τα σχέδια της ετ;αιρείας

Mazda2 Bio Concept

Η Mazda Motor Corporation θα διαγωνιστεί με το Mazda2 Bio Concept στην ιαπωνική διοργάνωση αντοχής, Super Taikyu Series 2022. Η Mazda, συμμετέχοντας στη σειρά αγώνων με ένα όχημα που λειτουργεί με καύσιμο βιοντίζελ επόμενης γενιάς, δείχνει τη συνεχή υποστήριξή της στη χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου, ως την κυρίαρχη επιλογή για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Το Mazda2 Bio Concept είναι εξοπλισμένο με κινητήρα ντίζελ Skyactiv-D και θα τροφοδοτείται με 100% βιολογικής προέλευσης βιοντίζελ επόμενης γενιάς, το οποίο ονομάζεται Susteo και αναπτύχθηκε από την Euglena Co., Ltd.  Η Mazda θα διαγωνιστεί επίσης στην κατηγορία ST-5 σε αγώνα αντοχής, με το Mazda MX-5 με κινητήρα βενζίνης Skyactiv-G, ξεκινώντας από τον τρίτο αγώνα της σεζόν.

Τον προηγούμενο Νοέμβριο, συμμετείχε επίσης με μεγάλη επιτυχία στον αγώνα Super Taikyu στην Οκαγιάμα (Ιαπωνία), με ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα Skyactiv-D 1.5, το οποίο λειτουργούσε με 100% βιολογικής βάσης καύσιμο από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και λίπη μικροφυκών. 

Τα βιοκαύσιμα νέας γενιάς, όπως λίπη μικροφυκών και χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι, δεν ανταγωνίζονται τις καλλιέργειες τροφίμων, κάτι που αποτελούσε πρόβλημα για τα υπάρχοντα βιοκαύσιμα. Αυτά τα καύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικά καύσιμα ντίζελ σε υπάρχοντα οχήματα και εξοπλισμό, χωρίς καμία τροποποίηση και δεν απαιτείται πρόσθετη υποδομή προμήθειας καυσίμων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top