Nissan e.dams στοχεύει ψηλά στην Formula E στην Σαουδική Αραβία

Η τεχνολογία μεταφέρεται στα μοντέλα παραγωγής

Nissan e.dams Formula E Σαουδική Αραβία

Η ομάδα Formula E της Nissan e.dams, επιστρέφει στη Σαουδική Αραβία για τέταρτη συνεχή χρονιά, για τους εναρκτήριους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2021/22.Οι εναρκτήριοι, διπλοί και νυχτερινοί αγώνες της 8ης σεζόν, θα διεξαχθούν στην πίστα Diriyah, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  

Μετά από τις δυνατές δοκιμές προετοιμασίας τον περασμένο μήνα στη Βαλένθια της Ισπανίας, οι αγώνες στην  Diriyah θα είναι οι πρώτοι για τον  πολλά υποσχόμενο οδηγό  Maximilian Günther με την Nissan e.dams. Ο Γερμανός, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει ήδη επιδείξει εξαιρετικό ρυθμό με τρεις νίκες στη Formula E.Εν τω μεταξύ, ο πολύ επιτυχημένος βετεράνος Sébastien Buemi συνεχίζει για τέταρτη σεζόν με την ομάδα, έχοντας υπογράψει συνεργασία με την Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία  από την πρώτη συμμετοχή της στη Formula E, το 2018.


Η όγδοη σεζόν θα είναι η τελευταία με τους ισχύοντες κανονισμούς της Formula E, με τα αυτοκίνητα Gen2 να προσφέρουν περισσότερες επιδόσεις από ποτέ. Το “απόθεμα”  ισχύος έχει αυξηθεί κατά 20 kW σε 220 kW σε Race Mode και κατά 15 kW σε 250 kW σε Attack Mode. Παράλληλα, μια νέα μορφή προκριματικών που περιλαμβάνει τακτικές  head-to-head και μικρότερες ελεύθερες δοκιμές  θα κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για τους οδηγούς και τις ομάδες,  προσφέροντας  ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό στους φίλους του σπορ.

Και σε αυτή τη σεζόν,  η ομάδα θα συνεχίσει να συνδέει την παρουσία της στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Ο Buemi θα αγωνιστεί ξανά με το #23 Nissan Ariya, που πήρε το όνομά του από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover SUV της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Günther θα αγωνιστεί με  το #22 Nissan LEAF, που πήρε το όνομά του από το γνωστό EV της Nissan που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010.Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top