Mercedes Citan: Το νέο μοντέλο ήρθε  στην Ελλάδα.

Δείτε τα βασικά σημεία του 

Mercedes Citan παρουσίαση Ελλάδα

Για το νέο Citan, διατίθενται προαιρετικά οι προβολείς LED High Performance. Με θερμοκρασία χρώματος 5500 Kelvin, το φως των λυχνιών LED είναι πολύ κοντά στο φως της ημέρας (6500 K). Μελέτες έχουν δείξει ότι το τεχνητό φως προκαλεί λιγότερη καταπόνηση στα μάτια όταν το χρώμα του προσομοιάζει σε αυτό του φωτός της ημέρας. Οι λυχνίες LED είναι επίσης ενεργειακά πολύ πιο αποδοτικές και καταναλώνουν περίπου 75% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους κανονικούς λαμπτήρες, ανάλογα με το πεδίο λειτουργίας. 


Το «Hey Mercedes», ο έξυπνος φωνητικός βοηθός του MBUX (Mercedes-Benz User Experience), καταλαβαίνει μέχρι και 28 γλώσσες. Μπορεί να χρησιμοποιείται για τον άνετο χειρισμό των λειτουργιών infotainment. Για παράδειγμα, σε συνδυασμό με το Mercedes me connect, το σύστημα πλοήγησης μπορεί να ελέγχεται με κανονική ομιλία και όχι με συγκεκριμένες εντολές.


Η γκάμα κινητήρων του νέου Citan αποτελείται από τρεις πετρελαιοκινητήρες και δύο βενζινοκινητήρες. Κοινά πλεονεκτήματα όλων τους είναι τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης ακόμη και στο φάσμα χαμηλών στροφών και οι χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Για ακόμη καλύτερη επιτάχυνση, λόγου χάρη κατά την προσπέραση, η έκδοση του πετρελαιοκινητήρα 85 kW για το Van διαθέτει μια λειτουργία ενίσχυσης της ισχύος/ροπής στρέψης (overpower/overtorque), η οποία μπορεί να προσφέρει στιγμιαία έως 89 kW ισχύος και 295 Nm ροπής στρέψης.


Τα μηχανικά σύνολα πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d και όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με τη λειτουργία ECO start/stop. Εκτός από το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, τα ισχυρότερα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα μοντέλα διατίθενται επίσης με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (DCT)2.


Η υποβοήθηση πέδησης (βασικός εξοπλισμός στο Citan Tourer, προαιρετικά στο Citan Van) μπορεί να μειώσει δραστικά την απόσταση ακινητοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με ταχύτητα 120 km/h, ο ταχύτερος χρόνος αντίδρασης επιτρέπει τη μείωση της απόστασης κατά έξι μέτρα.Το νέο Citan μπορεί να εξοπλιστεί με δύο συρόμενες πόρτες που προσφέρουν ευρύ άνοιγμα 615 mm. Το ύψος είναι 1059 mm (και οι δύο αριθμοί αναφέρονται στις καθαρές διαστάσεις).


Εκτός από τα απαιτούμενα από την νομοθεσία συστήματα ABS και ESP, τα νέα μοντέλα Citan περιλαμβάνουν επίσης στον βασικό τους εξοπλισμό το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων, το σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST και το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης MercedesBenz. Τα συστήματα υποβοήθησης στο Citan Tourer είναι ακόμη πιο διευρυμένα. Σε αυτό το μοντέλο, η ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και το σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας με ανίχνευση σημάτων κυκλοφορίας περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, ώστε να απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη ο οδηγός.


Προαιρετικά, διατίθενται και πολλά άλλα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC, το οποίο μπορεί να αναλάβει αυτόματα την οδήγηση σε μποτιλιάρισμα, καθώς και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης, βοηθώντας τον οδηγό να κρατά το Citan στο κέντρο της λωρίδας. 


Μετά από ψηφιακούς υπολογισμούς και εντατικούς στατικούς ελέγχους, τόσο τα πρωτότυπα όσο και τα οχήματα περιορισμένης παραγωγής του νέου Citan υποβλήθηκαν σε περισσότερες από 500 επιμέρους δοκιμές στην Ευρώπη. Στη διάρκεια πολυάριθμων οδηγικών δοκιμών, το μικρό Van απέδειξε τις ικανότητές του σε θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από -25 °C έως +40 °C.Μικρό Van. Μεγάλη Διάκριση. Λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Αύγουστο, το νέο Citan βραβεύτηκε ως «Διεθνές Van της Χρονιάς 2022», αφού κατάφερε να εντυπωσιάσει τα 25 μέλη της κριτικής επιτροπής του Θεσμού «International Van of The Year».Το νέο Citan βρίσκεται στις εκθέσεις του δικτύου εξουσιοδοτημένων διανομέων της Mercedes-Benz Ελλάς.Αρχικά, το νέο Citan θα είναι διαθέσιμο σε εννέα χρώματα βαφής, εκ των οποίων πέντε μεταλλικά χρώματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top