Πόσα ηλεκτρικά MINI πουλήθηκαν στη Γερμανία μέσα στο 2021

 Πάνω από το ένα στα πέντε MINI είναι ήδη αμιγώς ηλεκτρικό. 

MINI ηλεκτρικκά πωλήσεις 2021

«Το 2021, παραδώσαμε συνολικά 10.140 οχήματα MINI Electric (MINI Cooper SE)* στους αγοραστές τους – αυτός σημαίνει ότι ήδη κυκλοφορούν σχεδόν 15.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI στους δρόμους της Γερμανίας». Η επικεφαλής της MINI Γερμανίας, Ulrike von Mirbach, δήλωσε  ικανοποιημένη με αυτό το ορόσημο βαδίζοντας προς την ηλεκτρική κινητικότητα. 


Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI από την Οξφόρδη. Πάνω από ένα στα πέντε MINI (23,6%) είναι ήδη αμιγώς ηλεκτρικό. Το MINI Electric είναι το μοντέλο της οικογένειας MINI με τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για τη μάρκα το 2021, πετυχαίνοντας αύξηση +132%. Με το plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4, οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων αυξήθηκαν πάνω από 70%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα τρία MINI (31%) είναι ηλεκτροκίνητο.


Η επικεφαλής της MINI Γερμανίας, Ulrike von Mirbach παρέδωσε το 10.000ό MINI στο νέο του κάτοχο, Andreas Hankel, στο BMW Welt στις 30 Δεκεμβρίου 2021, μαζί με τους Bernd Körber, επικεφαλής της MINI, Bernhard Kuhnt, επικεφαλής της Γερμανικής Αγοράς και Erwin Winterholler, διευθύνοντα Σύμβουλο της έκθεσης Widmann & Winterholler.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top