Η BMW iX Flow αλλάζει ...μαγικά χρωματισμό όποτε θέλετε

Πως λειτουργεί η νέα τεχνολογία

BMW iX Flow  αλλαγή χρωματισμού

Η ψηφιοποίηση προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία στο χρήστη, με κύρια χαρακτηριστικά την εξατομίκευση και την έκφραση συναισθημάτων στο εσωτερικό των σημερινών μοντέλων BMW. Τα My Modes επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόζει την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του οχήματος εξ ολοκλήρου σύμφωνα με την προσωπική διάθεση και την οδηγική εμπειρία που επιθυμεί.

Με την BMW iX Flow με τεχνολογία E Ink που παρουσιάζεται στην έκθεση CES 2022, ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων από το Μόναχο προσφέρει την προοπτική μιας μελλοντικής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί την ψηφιοποίηση για να προσαρμόσει και το εξωτερικό ενός οχήματος σε διαφορετικές καταστάσεις και ατομικές επιθυμίες. Η επιφάνεια της BMW iX Flow με τεχνολογία E Ink μπορεί να μεταβάλλει την απόχρωσή της καθ’ υπόδειξη του οδηγού.


Οι ρέουσες αλλαγές χρωμάτων καθίστανται εφικτές με μία ειδικά σχεδιασμένη  μεμβράνη αμαξώματος που προσαρμόζεται με ακρίβεια στις γραμμές του αμιγώς ηλεκτρικού Sports Activity Vehicle της BMW. Με διέγερση μέσω ηλεκτρικών σημάτων, η ηλεκτροφορητική τεχνολογία φέρνει στην επιφάνεια διαφορετικές χρωστικές ουσίες, που προσδίδουν στο αμάξωμα τον επιθυμητό χρωματισμό. 


Οι επιλεκτικές αλλαγές χρωμάτων μπορούν να βοηθήσουν να περιοριστεί η ποσότητα ψύξης και θέρμανσης που απαιτούνται από το σύστημα κλιματισμού (A/C) του οχήματος. Αυτό μειώνει την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και κατ’ επέκταση την κατανάλωση καυσίμου ή ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά συνέπεια, σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η αλλαγή του χρώματος ανάλογα με τον καιρό μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση της αυτονομίας. Στο εσωτερικό, η τεχνολογία θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αποτρέψει την υπερβολική θέρμανση του ταμπλό.

Η τεχνολογία E Ink είναι άκρως αποδοτική ενεργειακά. Αντίθετα με τις οθόνες ή τους προτζέκτορες, η ηλεκτροφορητική τεχνολογία δεν χρειάζεται καθόλου ενέργεια για να διατηρήσει σταθερή την κατάσταση του επιλεγμένου χρώματος. Ηλεκτρικό ρεύμα ρέει μόνο κατά τη διάρκεια της σύντομης φάσης αλλαγής χρώματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top