Stellantis: Φυτεύει ακόμα 10.000 δέντρα

Ο ρόλος του γνωστού μουσικού και ακτιβιστή Bono

Stellantis δέντρα Bono

Στις αρχές του 2021, ο Όμιλος Stellantis εγκαινίασε μια νέα πρωτοβουλία Κυκλικής Οικονομίας με την ονομασία “Plant a Tree” (Φυτέψτε ένα Δέντρο). Σε συνεργασία με την OCEANIUM, μια ΜΚΟ στη Σενεγάλη που σαν σκοπό έχει την προστασία των οικοσυστημάτων της Δυτικής Αφρικής και την MyTree, εταιρεία που ειδικεύεται στην αναβίωση οικοσυστημάτων, η νέα πρωτοβουλία είχε σαν στόχο να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει η Κυκλική Οικονομία, όσον αφορά στα ανταλλακτικά και τη συντήρηση των οχημάτων.

Η καμπάνια “Plant a tree” ενεργοποιήθηκε τον Ιανουάριο και κάθε φορά που ο πελάτης δεχόταν να λάβει μέρος συντηρώντας το όχημα του με ανταλλακτικά «Κυκλικής Οικονομίας», η Stellantis προχωρούσε στη φύτευση ενός δέντρου. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία, ο Όμιλος Stellantis φύτεψε 10.000 δέντρα στο Tobor της Σενεγάλης, μια περιοχή όπου η βιοποικιλότητα βρίσκεται σε σημαντικό κίνδυνο. Εκεί οι ανθρώπινες δραστηριότητες οδήγησαν στη μείωση των Μαγκρόβιων δασών κατά 25% στο διάστημα μεταξύ 1980 και 2010. Τα Μαγκρόβια είναι είδος δασών των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχούνται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά. 
Παράλληλα με την προστασία του πλανήτη, η Stellantis ενημερώνει τους πελάτες της για τα συνολικά οφέλη που προσφέρει η Κυκλική Οικονομία, αφού πέρα από το χαμηλότερο κόστος, τα ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά μειώνουν κατά 80% την κατανάλωση υλικών και κατά 50% την κατανάλωση ενέργειας.


Αυτή η ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Stellantis με στόχο την προστασία του πλανήτη. Μια από αυτές είναι και η δημιουργία της La Pista 500, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή και του γνωστού μουσικού και ακτιβιστή, Bono. Στην προκειμένη περίπτωση, με περισσότερα από 40.000 φυτά, η θρυλική οροφή του εργοστασίου του Lingotto της FIAT, μετατράπηκε στο μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης.

Η La Pista 500 βρίσκεται στο χώρο που κάποτε οι μηχανικοί του εργοστασίου δοκίμαζαν τα αυτοκίνητα που μόλις είχαν ολοκληρώσει το ταξίδι τους στην γραμμή παραγωγής, χώρος που πλέον είναι προσβάσιμος για όλους. Εφαρμόζοντας μια σειρά καινοτόμων ιδεών στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, το έργο απλώνεται στην κυκλική διαδρομή των 1,2χλμ., η οποία βρίσκεται 28 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Η συνολική έκταση των επτά στρεμμάτων που είναι γεμάτη από 300 είδη φυτών, δίνει νέα πνοή σε ένα χώρο που στο παρελθόν αποτέλεσε ορόσημο της βιομηχανικής επανάστασης και σήμερα αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο ως σύμβολο της προστασίας του πλανήτη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top