Nissan: Το καθαρό περιβάλλον και οι... 492 κυβερνήσεις στην Ιαπωνία 

Μιλάμε για 110.000.000 κατοίκους 

Nissan καθαρό περιβάλλον Ιαπωνία

Η Nissan Motor Co., Ltd., η Sumitomo Corporation και η Sumitomo Mitsui Auto Service Company, Limited συνήψαν πρόσφατα τη Συνεργασία Υποστήριξης Απανθρακοποίησης για τις Τοπικές Κυβερνήσεις της Ιαπωνίας, με στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050. Τα  αρμόδια υπουργεία και φορείς, με επικεφαλής το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στηρίζουν την πρωτοβουλία .Έτσι 492 τοπικές κυβερνήσεις στην Ιαπωνία, με συνολικό πληθυσμό περίπου 110 εκατομμυρίων ανθρώπων, δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία 2050 Zero Carbon Cities.

Η εισγωγή και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τις τοπικές κυβερνήσεις όχι μόνο συμβάλλει στην απαλλαγή από τον άνθρακα σε αυτές τις περιοχές αλλά και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας. Ως εκ τούτου, αρμόδια υπουργεία και φορείς, με επικεφαλής το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στηρίζουν την πρωτοβουλία.

Ένα εμπόδιο για την επίτευξη της πρωτοβουλίας 2050 Zero Carbon Cities είναι η έλλειψη γνώσης και προσωπικού στις τοπικές κυβερνήσεις για τη διαμόρφωση σχεδίων και για την εισαγωγή και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Οι τρεις εταιρείες θα υποστηρίξουν την απαλλαγή από άνθρακα και τη βελτιστοποίηση των μεθόδων τοπικής μεταφοράς με την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος κοινής χρήσης αυτοκινήτων για κατοίκους, τοπικές επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις που λειτουργούν από τις τοπικές κυβερνήσεις. Θα προωθήσουν την απαλλαγή της ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, εισάγοντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top